Maia Sandu, mesaj după atrocitatea comisă de Rusia la spitalul de pediatrie din Kiev

Maia Sandu, mesaj după atrocitatea comisă de Rusia la spitalul de pediatrie din Kiev Sursa foto: Maia Sandu/Facebook

Republica Moldova. Maia Sandu, președintele de la Chișinău, a transmis un mesaj de solidaritate pentru Ucraina. După atacul mârșav lansat de Rusia, luni, cu rachete, asupra unui spital de copii de la Kiev.

Liderul Republicii Moldova și-a exprimat indignarea față de această acțiune a Kremlinului. „Război împotriva copiilor – trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kiev, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile. Uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice.

Maia Sandu a transmis un mesaj de solidaritate pentru Ucraina

Este despre copii nevinovați, despre bombele care lovesc spitale unde micuții luptă împotriva cancerului. Este despre copii care mor în brațele mamelor lor. Este un război împotriva copiilor”, a transmis liderul de la Chișinău.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și mai revoltător este că rușii neagă atrocitățile comise. „Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război. Haideți să fim uniți pentru dreptul la viață al acestor copii și al multor copii traumatizați în război, pentru un viitor în care fiecare copil are șansa de a trăi în pace și bunăstare. Lumea de astăzi este total diferită de cea dinainte de februarie 2022 – trebuie să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat: oprirea uciderii acestor suflete nevinovate”, a mai precizat Maia Sandu în respectivul comunicat.

Atac josnic lansat de Rusia, în Ucraina

La începutul săptămânii, cel mai mare spital de pediatrie din Kiev a fost lovit de o rachetă a rușilor. Pacienții și personalul medical au fost evacuați de urgență. Au rămas oameni sub dărâmături, după cum au anunțat jurnaliștii din Ucraina.

Rusia a lansat un atac de mari dimensiuni, cu zeci de rachete, asupra Ucrainei, Ministerul de Interne de la Kiev a vorbit, prezentând un bilanț provizoriu, de cel puțin 20 de morți și 50 de răniți ca urmare a bombardamentelor, conform zdg.md.