Un nou scandal în România. Are sau nu Poliția plan de amenzi? Dovada!

Un nou scandal în România. Are sau nu Poliția plan de amenzi? Dovada! Poliția Rutieră . Sursa foto: https://www.facebook.com/ROpolitiarutiera/photos/pb.100066879284906.-2207520000/1055168781692564/?type=3

România. Un nou scandal s-a declanșat la Poliția Română după denunțul făcut de către șeful Brigăzii Autostrăzi. Comisarul șef Victor Gîlceavă a afirmat că subalternii săi au dat doar avertismente șoferilor care au încălcat legile de circulație.

Polițiștii, acuzați că au dat doar avertismente șoferilor

Comisarul șef Victor Gîlceavă acuză polițiștii din subordine că au prejudiciat statul deoarece în loc să dea amenzi șoferilor care au încălcat regulile de circulație, au ales să aplice doar avertismente.

Mai exact, potrivit unor surse, polițiștii de la Brigada Rutieră au fost denunțați de către comisarul șef Victor Gîlceavă deoarece nu au respecta legea în cazul șoferilor prinși cu nereguli în trafic.

Reamintim, de asemenea, că șeful Brigăzii Autostrăzi a fost la rândul său implicat într-un scandal după ce ar fi impus polițiștilor o normă pentru amenzi. Acest lucru a fost făcut public de către sindicatele din Poliție. Potrivit surselor Gândul, polițiștii de la circulație ar fi suspendat permisele șoferilor prinși, dar nu le-ar fi dat și amenzi.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Polițiștii, acuzați că au dat doar avertismente șoferilor. Sursa foto: Facebook

Ce s-a întâmplat cu sesizarea făcută de Victor Gîlceavă

Comisarul șef Victor Gîlceavă a depus un denunța la Direcția Generală Anticorupție (DGA) dar, potrivit surselor, nu a venit și cu probe legale care să-i susțină plângerea. De asemenea, mai scriu jurnaliștii de la Gândul,  sesizarea comisarului șef Victor Gîlceavă nu a fost deocamdată soluționată.

Și nu este totul, șoferii s-au trezit cu o nouă modificare, care a fost deja publicată în Monitorul Oficial și arată că nu mai este permis să se dea „avertismente pentru abaterile care necesită suspendarea permisului de conducere”.

Problemele nu se opresc aici pentru șoferi. Cei care refuză să sufle în drugtest sau alcooltest și cer să facă analizele de sânge, motivând că acesta aparate dau foarte des erori, rămân fără permis de conducere până la sosirea rezultatelor, potrivit gandul.ro.