Poliția Română, bilanțul după vacanța de Paște. Sute de dosare penale pentru droguri

Poliția Română, bilanțul după vacanța de Paște. Sute de dosare penale pentru droguri Poliția Română. Sursa foto: Arhiva EvZ

Poliția a făcut bilanțul mini-vacanței Paște. După șapte zile de petrecere pe litoralul Mării Negre, mai bine de 200 de turiști au fost prinși cu droguri asupra lor, motiv pentru care toți s-au ales cu dosare de cercetare penală.

Poliția Română, bilanț după vacanța de paște

Printre cei depistați cu substanțe interzise s-au aflat și străini, pe care polițiștii îi bănuiesc că ar fi introdus stupefiantele în țară cu scopul de a le vinde. Acțiunile agenților de poliție nu s-au terminat odată cu terminarea festivalului de muzică electronică.

Ofițerii au organizat filtre pe Autostrada Soarelui și, așa cum s-au așteptat au prins din nou șoferi sun influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. De exemplu, un șofer a fost prins pe Autostrada A2 atât sub influența alcoolului cât și a substanțelor stupefiante.

După testarea cu aparatul drug-test, polițiștii au stabilit că tânărul consumase patru substanțe interzise, printre care și cocaină și ketamină.

Ne puteți urmări și pe Google News
poliția,

Poliția Română. Sursa foto: Arhiva EVZ

Sute de dosare penale și permise reținute

Filtre au fost organizate pe drumurile de plecare dinspre mare pentru a-i prinde pe șoferii care încalcă grav normele Codului Rutier. Incidente s-au întâmplat și în timpul festivalului de muzică Sunwaves. Doar într-o zi polițiștii au depistat 13 indivizi care aveau asupra lor droguri. Un altul a fost identificat în timp ce încerca să convingă un grup de petrecăreți să cumpere cocaină de la el.

În mini-vacanța de Paște, au fost dislocați pe litoralul Mării Negre sute de polițiști, jandarmi, ofițeri anti-drog și agenți sub acoperire care i-au controlat aleatoriu pe turiștii veniți să se distreze la mare. Festivalul de muzică electronică este un magnet pentru tinerii din toate colțurile țării.

Polițist

Sursa foto: Arhiva EvZ

Poliția Română a deschis 200 de dosare de cercetare penală

Jandarmii organizează filtre la intrarea în incintă, iar persoanele depistate cu substanțe interzise sunt conduse la audieri. Un alt tânăr a fost prins în timp ce încerca să vândă mai multe plicuri de cocaină. Plicuri pe care le avea ascunse în pantofi și pentru care cerea între 500 și 1.500 de lei. Prețul varia în funcție de cantitate și calitate, potrivit Antena 3.