Evaluarea Națională 2024. Proba la Matematică: Acestea sunt subiectele primite de elevi

Evaluarea Națională 2024. Proba la Matematică: Acestea sunt subiectele primite de eleviSursa foto: Arhiva EVZ

Update. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat o serie de ecuații, precum și o operație cu mulțimi. De asemenea, la subiectul al doilea, absolvenții de gimnaziu au avut de rezolvat exerciții de geometrie.

 

Știrea inițială

Evaluarea Națională 2024 continuă cu proba la Matematică. Aceasta va fi susținută de peste 160.400 de absolvenți de gimnaziu. Aceștia vor intra în sălile de examen în intervalul 8 - 8.30 și vor avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Evaluarea Națională. Emoții pentru absolvenții de clasa a opta

Conform regulamentului, a doua probă scrisă începe după completarea secțiunii de identificare. Ulterior, absolvenții de gimnaziu au la dispoziție 120 de minute pentru a rezolva cerințele.

Aceștia pot primi puncte și pentru rezolvarea parțială a subiectelor. Potrivit regulamentului, elevii trebuie să intre în sala de examen cu actul de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră. În schimb, aceștia vor putea utiliza creion negru pentru realizarea schemelor și a desenelor.

Elevii pot primi puncte și pentru rezolvarea parțială a subiectelor

Proba scrisă la Matematică începe la ora 09.00, odată cu distribuirea subiectelor și a hârtiilor ștampilate folosite ca ciorne.

La primele două subiecte, răspunsul considerat corect poate fi evidențiat prin încercuire.

Evaluarea Națională

Elevi. Sursa foto: Arhiva EVZ

„În situația în care elevul revine asupra răspunsului selectat/ încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în rubrica/ celula dedicată punctajului atribuit itemului, aflată lângă zona cu cele patru variante de răspuns”, conform Ministerului Educației.

Evaluarea Națională. Candidații nu au voie să utilizeze mijloace de calcul electronice

La proba scrisă de Matematică, candidații pot realiza figurile geometrice în spațiile puse la dispoziție pentru rezolvarea subiectului. Pentru această etapă este permisă utilizarea creionul sau pixului de culoare albastră.

Absolvenții de gimnaziu nu pot intra sălile de examen cu mijloace de calcul electronice. Excepție fac candidații cu tulburări specifice de învățare, care folosesc instrumente compensatorii aprobate prin regulament. De asemenea, aceștia nu pot intra în sală cu manuale, culegeri, rezumate sau ciorne deja completate.

Nerespectarea cerințelor impuse de Ministerul Educației duce la eliminarea candidaților din examen. Și în acest an, probele la Evaluarea Națională sunt monitorizate audio-video.