Doi înotători vor reprezenta Republica Moldova, la Jocurile Olimpice de la Paris

Doi înotători vor reprezenta Republica Moldova, la Jocurile Olimpice de la Paris Jocurile Olimpice de la Paris, 2024. Sursa Foto: Dreamstime

La Jocurile Olimpice de Vară, găzduite de Paris, în acest an, Republica Moldova o să fie reprezentată și de doi înotători.

Tatiana Sălcuțan și Pavel Alovatki au primit „undă verde” pentru participare din partea Federației Internaționale de natație, în urma rezultatelor obținute la Campionatele Europene, care s-au desfășurat la Belgrad. Serbia.

Doi înotători din Republica Moldova au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Paris

Tatiana Sălcuțan s-a situat în semifinala probei pe distanța de 200 m spate, pe locul 10, cu rezultatul de 2.12.73, iar pe distanța de 100 m spate, ea a oprit cronometrul la 1.03.28 și a ocupat locul 14.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sportiva a evoluat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a ocupat locul 11, în proba de 200 metri spate.

Pe de altă parte, Pavel Alovatki a înregistrat cel mai bun rezultat al europenelor de la Belgrad, pe distanța de 400 m stil liber, unde a înregistrat rezultatul de 3:57.80 și s-a clasat pe locul 14.

După ce a bifat aceste rezultate, Tatiana Sălcuțan și Pavel Alovatki și-au consolidat pozițiile în clasamentul World Aquatics, ceea ce le-a permis să-și asigure participarea la Jocurile Olimpice din această Vară, din capitala Franței, conform ziarulnational.md.

Alisa Glinska a fost testată pozitiv și riscă sanțiuni

În altă ordine de idei, calificată la JO, Alisa Glinska, participantă la echitație, riscă să fie descalificată.

Sportiva din Basarabia a fost testată pozitiv la dopaj cu substanțe Clasa S5 (diuretice și agenți de mascare).

Glinka a fost testată pozitiv la Finala Cupei Mondiale din acest an, ce s-a desfășurat la Riyadh. Această ptoblemă a apărut la scurt timp după ce a născut al cincilea copil. A obținut un scor de 62.873% în Grand Prix, nereușind să se califice pentru freestyle. Suspendată din 22 mai 2024, Glinka este stabilită în Germania, alături de Rudolf Widmann. Eurodressage a încercat să o contacteze pe Glinka, dar nu a primit niciun răspuns.