Daune morale pentru o turistă din România, abandonată în Serbia. Câţi bani a primit femeia

Daune morale pentru o turistă din România, abandonată în Serbia. Câţi bani a primit femeia Turisata abandonată. Sursa foto: Pixabay

Daune morale pentru o turistă din România. Femeia a fost abandonată în Serbia pentru că „a avut un comportament scandalos pe fondul consumului de alcool”.

Daune morale pentru o turistă din România. Mai exact, o femeie din județul Hunedoara a obținut în instanță daune morale pentru că, în timpul unei excursii în Serbia și Bosnia, a fost dată jos din microbuz și abandonată într-o benzinărie din Serbia. Turista a participat la un pelerinaj în Serbia și Bosnia.

Daune morale pentru o turistă care a rămas cu traume după incident

Femeia a arătat că „la data de 29 decembrie 2021 a plecat într-un pelerinaj organizat de către pârâtă, totul decurgând normal, până la data de 3 ianuarie când a efectuat testarea Covid”. La întoarcerea spre casă, șoferul „a comunicat că urmează o pauză și că se va opri într-o stație de carburanți”.

Turista susține că, ajunși acolo, „i-a solicitat acestuia să lase ușa deschisă, să se aerisească, moment în care reprezentantul pârâtei a început să țipe și să o jignească pe reclamantă. Apoi a luat-o de haină și a tras-o jos din mașină, după care i-a luat bagajul și i l-a aruncat în parcarea benzinăriei”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românca a arătat în instanță că incidentul „a avut și are repercusiuni grave asupra sa din punct de vedere psihic”. În plus, a fost obligată să achite peste 200 de euro pentru a ajunge acasă.

Femeie, Misterios, Câmp, Drumul, Luncă

Daune morale pentru o turistă din România, abandonată în Serbia. Sursa foto: Pixabay

Ce spune reprezentantul firmei care a organizat pelerinajul

Reprezentantul firmei a declarat în instanţă că a fost nevoit să o dea jos din mașină pentru că pe tot parcursul excursiei a făcut circ.

„A făcut scandal şi în cameră, astfel încât persoana cu care stătea s-a mutat. De asemenea, a avut un comportament agresiv, inadecvat, şi în autocar, enervând toţi călătorii. (…) Reclamanta a avut un comportament scandalos, pe fondul consumului de alcool, atât față de gazde, cât și față de grupul de oameni din care făcea parte în calitate de excursionistă”, s-a apărat organizatorul excursiei.

Valiză, Femeie, Fată, Aşteptare

Daune morale pentru o turistă abandonată. Sursa foto: Pixabay

Instanţa a decis daune morale 1.000 de lei

Instanța a decis că, în ciuda comportamentului său, femeia e îndreptățită să primească daune morale de 1.000 de lei.

„Reclamanta a fost recalcitrantă, deranjând în mod frecvent atât şoferul cât şi restul grupului, încălcând astfel obligaţiile pe care le are, conform uzanţelor, un călător. Este relevant şi faptul că reclamanta nu a putut aduce în favoarea sa niciun martor prezent în călătorie. Comportamentul necorespunzător al reclamantei nu poate însă exonera pârâtul de răspunderea contractuală, însă poate diminua, în lipsa unei clauze penale, cuantumul sumei pe care acesta o va datora cu titlu de prejudiciu moral”, se arată în sentința Judecătoriei Hunedoara, care nu este definitivă.