Simona Halep nu joacă, dar urcă în clasamentul WTA

Simona Halep nu joacă, dar urcă în clasamentul WTA Simona Halep. Sursa foto: Facebook

Luni, 24 iunie, WTA a afișat noul clasament din circuitul profesionist de tenis. Fostul număr 1 mondial, cu cele 11 puncte acumulate, Simona Halep a urcat cinci locuri până pe poziția 1128.

Simona Halep a urcat în clasamentul WTA

Pe lângă Simona Halep, la ora actuală țara noastră este reprezentată în top 100 WTA de alte trei sportive: Sorana Cîrstea, Ana Bodan și Jaqueline Cristian. În vârstă de 43 de ani, Sorana Cîrstea este poate cea mai constantă și ocupă poziția 29.

Mai tânăra, Ana Bogdan ( 31 de ani) se află pe locul 50, iar Jaqueline Cristian a urcat la rândul eu trei locuri și se află pe locul 62 în ierarhia tenisului mondial. Singura sportivă care și-a păstrat poziția este Irina Begu, cu un total de 596 de puncte, Irina ocupă poziția 126.

Simona Halep

Simona Halep. Sursa foto: Instagram

Iga Swiatek, lider absoluat WTA

Nu același lucru poate fi trecut și în dreptul Ancăi Todoni, care a coborât patru poziții până pe locul 141, cu un total de 542 de puncte. În schimb, Anca Todoni a coborât patru poziții și ocupă acum locul 141, cu 542 puncte.

Ne puteți urmări și pe Google News

În top 200 WTA o regăsim pe Gabriela Ruse, care la rândul ei a coborât două poziții în clasament, pe locul 152 cu 491 de puncte. În privința clasamentului la dublu, Monica Niculescu și Gabriela Ruse ocupă un onorabil loc 35, respectiv 67, în timp ce Irina Bara se află pe poziția 155, iar Andreea Mitu pe locul 168.

Sorana Cîrstea, eșec usturător

Sursa foto: inquamphotos.com

Simona Halep a disputat ultimul meci în 15 mai

În fruntea clasamentului WTA se află Iga Swiatek, care a acumulat 11.695 de puncte. La mare distanță pe locul secund în ierarhia tenisului mondial se poziționează află Coco Gauff. Cu 8128 de puncte, Gauff este urmată de Aryna Sabalenka, care are 7841 puncte.

Ultima partidă oficială disputată de Simona Halep a fost pe 15 mai, la turneul Trophee Clarins de la Paris, când a fost nevoită să abandoneze în fața jucătoarei din SUA, McCartney Kessler, potrivit Prosport.