Lovitură grea pentru Simona Halep. Adio, Olimpiadă!

Lovitură grea pentru Simona Halep. Adio, Olimpiadă! Simona Halep. Sursa foto: Facebook

Simona Halep primește o nouă veste proastă. Fostul număr unu mondial nu va participa nici la Jocurile Olimpice de la Paris. Olimpiada de vară se desfășoară în intervalul 26 iulie - 11 august în capitala Franței, Paris.

Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice din acest an

Federația Română de Tenis (FRT) a anunțat că Simona Halep nu a îndeplinit criteriile cerute de organizatori. De asemenea, miercuri, 19 iunie, organizatorii de la Wimbledon au publicat lista sportivilor care nu îndeplinesc criteriile de clasament, dar care totuși au fost invitați la turneul de Grand Slam.

Simona Halep nu se numără printre ei, în schimb a fost invitată Ema Răducanu. Simona are 32 de ani, Jocurile Olimpice din acest an ar fi fost ultima șansă a fostului număr 1 mondial de a mai participa la o ediție a JO.

Simona Halep, tenis

Fostul număr unu mondial. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Explicațiile Federeației Române de Tenis

„Deși ITF a făcut excepție în cazul Simonei în ceea ce privește prezenta în Billie Jean King Cup şi i-a dat verde pentru Olimpiada, Simona Halep nu va putea participa la Jocurile Olimpice din cauza locului ocupat în clasament.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma cu câteva zile, ITF a anunțat jucătoarele eligibile pentru Jocurile Olimpice, iar Simona nu se afla printre ele. Simona nu a beneficiat de clasamentul protejat, locul 10, pe care îl ocupa înainte sa fie suspendată", a transmis Federația Română de Tenis.

Directorul general al FRT, Gabriel Moraru, a precizat că Federația a reuști să depună documentația necesară pentru obținerea unui wildcard atât pentru Simona Halep cât și pentru Irina Begu.

Simona Halep, WTA

Halep. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Simona Halep nu va participa nici la Wimbledon

După suspendarea pentru dopaj, Simona Halep a căzut până pe locul 1.146 în ierarhia tenisului mondial, în timp ce Irina Begu ocupă poziția 128.

„Luni (n.r. 15 aprilie) am depus dosarul. Formularul respectiv și cele două scrisori de susținere din partea avocatului Simonei și a lui Darren Cahill. Totodată, în cursul zilei de ieri (n.r. marți) am depus și pentru Irina Begu, care și-a arătat și ea interesul de a obține o excepție.

S-ar putea să ajungem. Sper să avem norocul să ajungem la maximum de sportive acceptate. Avem fete care sunt în cursă, avem cele două excepții. Dacă reușim să primim măcar una dintre ele, avem bătaie mare", a mai declarat Gabriel Moraru.