Tragedie din gelozie. A murit încercând să-și incendieze soția

Tragedie din gelozie. A murit încercând să-și incendieze soția Incendiu Sursa foto: ISU Botoșani

Tragedie în județul Botoșani, într-o gospodărie. Un bărbat a murit, într-un incendiu violent, după ce a încercat să-și incendieze soția cu benzină. Pompierii au fost alertați de femeia care a reușit să scape cu viață.

Nenorocirea s-a petrecut în localitatea Victoria, din comuna Stăuceni, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar cauza pare să fi fost gelozia. Femeia, în vârstă de 46 de ani, a anunțat poliția, la numărul de urgență 112. Ea a reclamat faptul că bărbatul vrea să o incendieze.

Tragedie în județul Botoșani

Femeia a reclamat, poliției, că bărbatul a stropit-o cu benzină și vrea să-i dea foc. Ea a spus că a reușit să fugă din casă, înainte de tragedie, după cum relatează presa locală. La scurtă vreme după alertă, la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, două echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi echipaje de poliţie.

„Aceştia (pompierii - n. red.) au constatat faptul că locuinţa ardea în totalitate. Întrucât existau informaţii că proprietarul era în casă în momentul izbucnirii incendiului, pompierii au început căutările concomitent cu acţiunea de stingere”, au relatat oficialii ISU.

Ne puteți urmări și pe Google News

Focul se manifesta cu putere, iar flăcările se manifestaul la nivelul întregii case, conform autorităților din Botoșani. Bărbatul a fost găsit mort, într-una din încăperile locuinței. Pe de altă parte, soția acestuia a fost preluată de ambulanță și transportată la spital.

„Din nefericire, bărbatul a fost găsit decedat într-una dintre încăperi. Soţia acestuia a fost preluată de un echipaj medical şi transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate”, a mai comunicat ISU.

Pompieri, Botoșani

Pompieri Sursa foto. arhiva EVZ

Bărbatul era întins în pat

După această tragedie, pompierii l-au descoperit pe bărbat mort, întins pe un pat. Medicii l-au examinat, însă nu au putut face nimic pentru a-l salva.

„Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator, fără a se mai impune manevrele de resuscitare. A fost constatat decesul la fața locului”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SAJ Botoșani.

Conform informațiilor furnizate de medici, femeia prezenta arsuri chimice provocate de benzina cu care a fost stropită. Ea a primit îngrijiri la spitalul județean din Botoșani.

„Pacienta a fost transportată la spital conștientă, cu arsură chimică, prin stropire cu benzină, la nivelul feței și toracelui”, a precizat medicul primar Andreea Stărică, purtător de cuvânt al SAJ Botoșani, conform Monitorul de Botoșani.

poliție, anchetă

Marcel Ciolacu, șantajat înainte de alegeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Poliția anchetează această tragedie

Polițiștii din Botoșani au deschis acum o anchetă pentru ucidere din culpă și distrugere. Aceștia urmează să stabilească ce s-a întâmplat și să clarifice toate aspectele care au dus la această tragedie. Se pare că, potrivit presei locale, bărbatul a mai avut probleme din cauza agresivității față de soția sa.

În cazul său tocmai expirase un ordin de protecție emis la solicitarea femeii.

„Sunt desfășurate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, amenințare și ucidere din culpă, urmând să stabilim cu exactitate împrejurările în care s-au produs aceste fapte. Au fost emise și ordine de protecție față de bărbat, ultimul având valabilitatea luna aceasta, pe data de 14”, a precizat agent șef adjunct Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani, conform sursei citate.