Un nou cutremur în ziua alegerilor. Al doilea seism în mai puțin de 24 de ore

Un nou cutremur în ziua alegerilor. Al doilea seism în mai puțin de 24 de ore Cutremur. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un cutremur de mică intensitate s-a produs duminică după amiză în juru orei 14:00. Seismul a avut loc la o adâncime de 9,8 kilometri în zona seismică Vrancea, potrivit informațiilor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremur în ziua alegerilor

Al doilea cutremur s-a produs la 44 de kilometrir Vest de Focșanis și s-a resimțit în Buzău, Sfântu-Gheorghe, Brașov, și Ploiești. „Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km V de Focsani, 49km N de Buzau, 74km SE de Sfantu-Gheorghe, 81km E de Brasov, 85km NE de Ploiesti”, potrivit INFP. Este al doilea cutremur produs în mai puțin de 24 de ore în aceeași zonă seismică.

Cutremur în Vrancea

Cutremur. Sursa foto: Arhiva EVZ

Al doilea seism în mai puțin de 24 de ore

Anterior, în jurul orei 01:30, un seism de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de 8 spre 9 iunie în zona seismică Vrancea. Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunțat că epicentrul seismului a fost localizat în apropierea următoarelor orașe:

  • 50 km vest de Focșani, 59 km est de Sfântu-Gheorghe,
  •  70 km nord de Buzău,
  • 72 km est de Brașov,
  • 96 km sud de Bacău și
  • 97 km nord-est de Ploiești.

Seismele de asemenea intensitate sunt specifice pentru zona Vrancea, recunoscută pentru activitatea seismică. De regulă, astfel de cutremure sunt inofensive și nu provoacă pagube.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cutremure în Vrancea la mai puțin de 24 de ore distanță. Sursa foto: Arhiva EvZ

Cutremur în Vrancea. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Recomandări în caz de cutremur. Ce ne sfătuiesc autoritățile

Cu toate acestea, populația este sfătuită să-și ia măsuri de precauție înainte ca o tragedie ca cea din 4 martie 1977 să se producă din nou. În acest sens, autoritățile recomandă ca starea clădirilor să fie verificată periodic astfel încât normele de siguranță să fie respectate întocmai.

La nivelul țării, zona seismică Vrancea este cea mai activă din punct de vedere seismic, dovadă stau frecvența seismelor, două cutremure au avut loc la mai puțin de 24 de ore distanță.