Doliu în presă. A murit directorul „Reporteri fără frontiere”, la vârsta de 53 de ani

Doliu în presă. A murit directorul „Reporteri fără frontiere”, la vârsta de 53 de ani Christophe Deloire a murit la vârsta de 53 de ani. Sursa Foto: Twitter/X

Doliu în presă. Christophe Deloire, directorul general al organizaţiei Reporteri fără frontiere, a murit la vârsta de 53 de ani.

Doliu în presă. A murit Christophe Deloire, directorul general al organizaţiei Reporteri fără frontiere

Christophe Deloire a murit sâmbătă la vârsta de 53 de ani. Anunțul a fost făcut de organizaţia care apără libertatea presei în lume.

RSF a transmis printr-un comunicat că directorul a decedat „un urma unui cancer fulminant":

„A exercitat funcţia de director general al RSF începând din 2012 şi a transformat asociaţia (...) într-un campion mondial al apărării jurnalismului, vreme de 12 ani", a subliniat organizaţia.

Ne puteți urmări și pe Google News

doliu, jurnalist

Jurnalistul Mircea Carp a murit la vârsta de 101 de ani

Jurnalistul Mircea Carp a murit la vârsta de 101 de ani, vineri, 7 iunie:

„A fost un exemplu de constanţă şi devotament”, a fost mesajul transmis familia regală.

Mircea Carp a fost ofiţer în Armata Regală Română, jurnalist şi analist politic. De asemenea, acesta a fost şi unul dintre liderii posturilor de radio româneşti de la Vocea Americii şi Europa Liberă:

„Ieri, 7 iunie, ora 20.30, cel care a fost decanul de vârstă a jurnaliștilor din exil, domnul Mircea Carp, cel ce a dăruit un veac țării precum titlul ultimei sale cărți (Un veac dăruit țării), lansată anul trecut cu ocazia împlinirii a 100 de ani, dl. Mircea Carp, și-a terminat în liniște, demnitate și dragoste nemărginită pentru țara sa, (...).

Și-a binecuvântat famiilia prietenii și pe cei apropiați, la icoana pe care o avea mereu aproape, și-a terminat în tăcere, cu modestia sa moldovenească, călătoria celor 101 ani, de data aceasta nu în jurul lumii, ci în lumea aceasta, la vârstă de 101”, se arată în mesaj.

Mircea Carp

Doliu în presă. Mircea Carp a fost un exemplu de constanţă şi devotament

Familia regală și-a exprimat regretul după moartea lui Mircea Carp:

„Sărbătorit anul trecut pentru împlinirea a o sută de ani, Mircea Carp a fost un exemplu de constanţă şi devotament, de onoare şi de măsură, de rigoare profesională şi de altruism.

De aceea, plecarea sa dintre noi nu aduce doar tristeţe şi compasiune, ci este şi un moment de omagiu şi admiraţie pentru lunga şi exemplara sa viaţă", a scris Familia Regală, sâmbătă, pe Facebook.