Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
- Mădălina Sfrijan
- 8 iunie 2024, 08:59
În perioada verii, acest preparat poate fi soluția salvatoare pentru un prânz sau o cină rapidă. Deși nu conțin carne, aceste paste cu sos de roșii și brânză feta august deosebit și vor fi apreciate de întreaga familie.
Paste cu sos de roșii și brânză feta
Pastele sunt asociate cu bucătăria bogată a Italiei, însă această variantă a lor reprezintă o fuziune de gusturi între aromele siciliene și cele grecești. Se prepară ușor și pot fi servite la prânz sau chiar la cină. De altfel, persoanele care țin dietă pot opta pentru pastele din făină integrală. Cu un conținut mai scăzut de gluten, acestea se pot integra în multe rețete dietetice.
Ingredientele necesare pentru două porții:
- 400 grame de paste (penne, fusilli sau chiar spaghete)
- 200 grame brânză feta
- 3 linguri de ulei (măsline sau dovleac)
- 500 grame de roșii cherry
- busuioc
- sare, piper
Mode de preparare
Roșiile cherry se spală și se curăță de frunze. Acestea se taie în două și se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Deasupra roșiilor se așează bucățile de brânză feta, iar peste acestea se adaugă și câteva frunze de busuioc.
Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce la cuptorul încins. Pastele se pun la fiert în apă cu sare. După 3-4 de la momentul în care apa începe să fiarbă, acestea se pot lua de pe foc.
Paste cu sos de roșii și brânză feta
După ce s-au fiert, pastele se scurg de surplusul de apă. După 30 de minute, roșiile și brânza feta se scot din cuptor și se mărunțesc cu ajutorul unei furculițe sau se pun în blender. Sosul obținut se toarnă peste paste și acestea sunt gata de servire.
Pentru un plus de gust, deasupra pastelor se poate presăra parmezan ras sau busuioc tocat mărunt. În plus, preparatul se poate păstra la frigider timp de 2 zile.