Un fost ofițer SRI, dezvăluiri despre modul în care acționa gruparea lui Florian Coldea

Un fost ofițer SRI, dezvăluiri despre modul în care acționa gruparea lui Florian Coldea Florian Coldea. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un fost angajat al SRI dezvăluie metodele prin care Florian Coldea și Dumitru Dumbravă își promovau interesele și își atrăgeau potențiali clienți. Se pare că fostul adjunct al SRI se concentra pe procurori, în timp ce celălalt își folosea influența asupra judecătorilor.

Potrivit relatării fostului ofițer SRI, Dumitru Dumbravă urmărea cu atenție toate ședințele de judecată din procesele care îl interesau, acolo unde îi identifica pe cei care urmau să fie șantajați.

Un fost ofițer SRI, despre cum acționau Florian Coldea și Dumitru Dumbravă

Acesta spune că fostul adjunct de la SRI avea un birou în cadrul DNA, el fiind cel care a depus denunțul în acest sens. Ulterior, a și fost dat afară din cauza acțiunilor sale.

Fostul angajat al Serviciului Român de Informații spune că a ales să vorbească acum pentru că au trecut aproape zece ani de la cele întâmplate, fiind singurul ofițer activ care a depus un denunț împotriva lui Florian Coldea care astăzi se dovedește că nu era nefondat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iar judecătorii, probabil că pentru a nu intra într-un conflict cu o putere nevăzută, ocultă, așa cum vedem că este Serviciul Român de Informații,

probabil unul din cele mai puternice sisteme represive din Europa de Est sau din Europa, nu își permiteau să fie în contradictoriu cu ceea ce emitea conducerea SRI-ului până în Dumbravă”, a mai dezvăluit acesta.

Serviciul Român de Informații (SRI)

SRI. Sursa foto: INQUAM Photos

Fostul adjunct al SRI le explica procurorilor cum să acționeze

Mai mult, fostul ofițer al SRI dezvăluie că Florian Coldea nici măcar nu negocia cu procurorii de la DNA, ci le spunea exact cum trebuie să procedeze în anumite dosare.

Potrivit acestuia, o probă în acest sens e Alina Bica, ce a vorbit și ea la rândul ei despre metodele prin care acționa fostul șef al SRI.

DNA

DNA. Sursa foto: EVZ

Nu a negociat niciodată cu procurorii de la DNA. Direct explica ce trebuie să fie făcut în dosar. Aici avem cel puțin două probe. Una dintre ele, și cea mai importantă, este doamna Alina Bica, care a confirmat de mai multe ori.

Unde a explicat că domnul Coldea a venit și a vorbit de un domn important, care părea a fi agentul SRI. Și nu l-a lăsat să fie arestat”, a spus acesta despre gruparea condusă de Florian Coldea, la Antena 3 CNN.