Dumitru Dumbravă, generalul în rezervă cu rețeaua din „câmpul tactic”. Cum și-a construit averea și conexiunile

Dumitru Dumbravă, generalul în rezervă cu rețeaua din „câmpul tactic”. Cum și-a construit averea și conexiunileReteaua lui Coldea din Justiție sursa: colaj EVZ

Dumitru Dumbravă, general în rezervă, a devenit celebru în 2015 când a recunoscut public faptul că SRI se implică în dosarele penale chiar și în instanță. ”Câmpul tactic” a devenit atunci o expresie celebră.

”Concret, dacă în urmă cu câțiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, apreciind că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze”, spunea atunci Dumitru Dumbravă.

General în rezervă și nu prea

Practic protocoalele erau devoalate, deși la acel moment nimeni nu vorbea despre ele. Dar fostul general a mers mai departe și a explicat care este rețeaua care făcea dosare. SRI-iști alături de organele de cercetare penală. „Această manieră de lucru, în care suntem angrenați alături de procurori, polițiști, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual și aspecte care țin de corupția sistemului judiciar. În limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate”, mai spune fostul general.

Anii au trecut Dumbravă a trecut în rezervă, dar prin prisma tuturor relațiilor pe care și le făcuse a făcut un business. La fel ca și Coldea, afacerea este de consultanță în afaceri. Afacerea a fost mereu pe profit la fel ca și cea a fostului coleg. În spațiul public au apărut încă de acum 2 luni informații potrivit cărora generalul în rezervă ar fi făcut de fapt altceva.

Dumitru Dumbravă

Dumitru Dumbravă Sursa foto: EVZ

Rețeaua lui Dumbravă, mergea ca un ceas elvețian

Rețeaua lui formată din mai mulți avocați, dar și oameni din sistemul judiciar erau folosiți pentru a scoate bani de la oameni de afaceri cu probleme penale. Din această încrengătură ar face parte nu mai puțin de 15 avocați. Sumele de bani ar fi de ordinul zecilor de milioane de euro.

Desigur că până în acest moment nu s-a demonstrat nimic în instanță de acest gen. Cu toate acestea, informațiile care au apărut de la DNA, par să confirme ipoteza deja vehiculată de dinainte de chemarea lui la DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News