Doi polițiști, răniți la o secție de poliție din Paris

Doi polițiști, răniți la o secție de poliție din Paris

Prima dintre anchete a fost lansată în legătură cu atentatul la viața a doi polițiști care au fost răniți și internați în stare gravă.

Agresorul e vizat de două dintre cele trei anchete

Autoritățile pariziene au declanșat trei anchete cu privire la un atac armat produs într-o secție de poliție din arondismentul 13 din Paris, în urma căruia doi polițiști au fost răniți, a relatat canalul de televiziune BFMTV. Potrivit acestuia, prima anchetă a fost declanșată în legătură cu atentatul la viața a doi polițiști care au fost duși la instituții medicale în stare gravă.

 

Pistol

Pistol / Sursa foto: Arhiva EVZ

A doua anchetă urmează să stabilească legalitatea acțiunilor polițiștilor care au reacționat la atacul armat și l-au rănit pe atacator. Acest ultim tip de anchetă se efectuează întotdeauna atunci când un poliţist face uz de arma sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

A treia anchetă a fost inițiată în legătură cu atacul agresorului din secția de poliție asupra soției sale, cu un cutter, motiv pentru care a fusese dus la secția de poliție.

Cei doi polițiști au fost răniți cu arma unuia dintre ei

Atacul împotriva celor doi poliţişti răniţi de gloanţe s-a produs cu puţin timp înainte de ora 22.30 (20.30 GMT) în interiorul secţiei de poliţie, potrivit unei surse apropiate cazului care a precizat că unul dintre cei doi poliţişti este foarte grav rănit.

Şeful poliţiei pariziene, Laurent Nunez, s-a deplasat la faţa locului în jurul orei 00.00 (22.00 GMT). El a explicat presei că atacatorul fusese arestat în jurul orei 22.00 (20.00 GMT) într-un imobil dintr-un cartier în sudul Parisului pentru "atac foarte violent asupra unei femei" cu un cutter.

"Poliţiştii au intervenit şi l-au adus aici (la secţie) şi în momentul preluării sale a furat arma" unui agent şi a rănit "grav" doi poliţişti. Aceştia din urmă au fost transportaţi imediat la spital, la fel ca şi atacatorul, care a fost şi el "grav" rănit de un foc în legitimă apărare, a detaliat Nunez.

Procuratura a transmis că individul în cauză, "rănit în piept, a fost dus la spital", fără ca prognosticul său vital să fie comunicat.

Focurile de armă în interiorul unei secţii de poliţie sunt extrem de rare în Franţa, mai scrie AFP.