Florin Roman: PNL nu va accepta să renunțe la cota unică

Florin Roman: PNL nu va accepta să renunțe la cota unică Florin Roman Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Florin Roman a anunțat că PNL nu va renunța la cota unică de impozitare. Este linia roșie peste care liberalii nu vor trece. PSD și PNL nu reușesc să ajungă la un acord cu privire la ce fiscalitate se va aplica după alegerile din acest an.

Florin Roman spune că PNL nu va renunța niciodată la cota unică

Florin Roman a subliniat faptul că se aplică principiul liberal „mai puțin de la mai mulți” în lupta cu evaziunea fiscală, cu economia gri și cu pomenile sociale.

„Niciodată, cu PNL la guvernare nu vom accepta să renunțăm la cota unică în favoarea impozitului progresiv așa cum își doresc socialiștii. Este o linie roșie peste care nu trecem. Am depus împreună cu colegii liberali din comisia de buget finanțe a PNL un proiect de lege prin care oferim predictibilitate pentru păstrarea cotei unice pe o perioadă îndelungată.

Aplicăm principiul liberal „mai puțin de la mai mulți”, în lupta cu evaziunea fiscală, cu economia gri și cu pomenile sociale, atât de dragi stângii politice”, a mai spus Florin Roman.

Ne puteți urmări și pe Google News

PNL este gardianul cotei unice a pilonului 2 de pensii private și a apărării microîntreprinderilor

Florin Roman, vicepreședinte PNL și deputat, spune că „PNL este gardianul cotei unice, a pilonului 2 de pensii private și a apărării microîntreprinderilor”.

„PNL este gardianul cotei unice a pilonului 2 de pensii private și a apărării microîntreprinderilor, pe care alții le-ar vrea desființate. Îi apărăm pe cei care muncesc cinstit în această țară, de poftele stângii populiste care ar duce banii în ajutoare sociale. Acolo unde sunt liberalii este dezvoltare, unde sunt socialiștii e doar sărăcie”, a anunțat Florin Roman, PNL.

Reamintim faptul că un grup de parlamentari PNL au depus un proiect de lege prin care propun înghețarea actualei cote unice de impozitare, până în 2033, timp de 10 ani.

Alexandru Nazare (PNL), unul dintre inițiatorii proiectului de lege: „Actuala cotă unică nu și-a epuizat potențialul devenit la bugetul de stat. Ministerul Finanțelor nu a finalizat procesul de digitalizare. Ca atare, nu putem vorbi și nu cred că ar fi benefic în condițiile în care avem decelerare economică a creșterii în ultimii trei ani. E nevoie de protejarea cotei unice pentru toate efectele pozitive pe care această cotă le-a avut pentru aproape 20 de ani de când a fost ea pusă în practică”.