Un bărbat a folosit identitatea altei persoane timp de 35 de ani. Victima, trimisă la psihiatrie

Un bărbat a folosit identitatea altei persoane timp de 35 de ani. Victima, trimisă la psihiatrie Sursa foto: dreamstime.com

Un fost angajat al Spitalului Universității din Iowa, Matthew David Keirans, a recunoscut că a furat identitatea unui alt bărbat și a folosit-o în ultimii 35 de ani. Keirans lucra la Spitalul Universității din Iowa sub numele de William Donald Woods, un pseudonim pe care îl adoptase în 1988. Documentele instanței au arătat că, în 1990, Keirans a obținut o carte de identitate frauduloasă din Colorado cu numele și ziua de naștere a lui Woods, iar în 1991, a cumpărat o mașină pe numele lui Woods cu două cecuri care au fost refuzate. După ce a condus mașina furată în Idaho, Keirans a abandonat-o și a folosit toți banii de la banca din Colorado folosind un bancomat pentru a părăsi statul. Pe numele lui Woods a fost emis un mandat de arestare pentru furtul mașinii, dar documentele tribunalului nu arată dacă acesta a fost pus în aplicare cu adevărat.

Cazul unui bărbat care a trăit cu o altă identitate

În 2012, Keirans a dus furtul de identitate la un nou nivel, achiziționând ilegal o copie a certificatului de naștere al lui Woods din Kentucky, folosind informații pe care le-a găsit despre familia lui Woods pe Ancestry.com. El s-a mutat în estul statului Wisconsin și a lucrat în departamentul IT al Spitalului Universității din Iowa între 2016 și 2022. Între 2016 și 2022, a contractat mai multe împrumuturi pentru vehicule și împrumuturi personale în numele lui Woods, în valoare totală de aproximativ 200.000 de dolari.

În 2019, adevăratul William Donald Woods era un om al străzii care locuia în Los Angeles. El a observat că cineva acumulase datorii semnificative folosind cardul său de credit, dar când a încercat să explice acest lucru băncii sale, un angajat al băncii i-a pus lui Woods o serie de întrebări de securitate la care acesta nu a putut răspunde. Woods i-a dat cardul său real de securitate socială și o carte de identitate care se potrivea cu cea din dosar, dar, întrucât numărul de telefon al lui Kierans era conectat la conturi, el a configurat întrebările de securitate. Cel fals a trimis poliției din Los Angeles o copie a cardului de securitate socială și a certificatului de naștere al lui Woods, precum și un permis de conducere din Wisconsin.

Decizia instanței

În 2020, un judecător a hotărât că Woods nu era capabil din punct de vedere mental să fie judecat și l-a trimis într-un spital de boli mintale din California. I s-au administrat medicamente psihotrope și alte tratamente de sănătate mintală. În 2021, Woods a pledat că nu contestă acuzația de furt de identitate, a acceptat condamnarea, dar nu și-a recunoscut vinovăția. A fost condamnat la doi ani de închisoare, cu credit pentru perioada petrecută în spitalul de boli mintale, și a fost eliberat.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a obținut o copie a aceluiași certificat de naștere de la ambii Woods, detectivul a comparat ADN-ul lor cu cel al tatălui real al lui Woods și a reușit în cele din urmă să afle care dintre ei mințea. Pentru a-și confirma descoperirea, Mallory l-a intervievat pe Kierans în luna iulie a anului trecut, iar când a fost întrebat care este numele tatălui său, acesta l-a dat din greșeală pe cel al tatălui său adoptiv. În acest moment, detectivul i-a spus despre rezultatul testului ADN.

În loc să nege totul, Kierans ar fi răspuns spunând: „Viața mea s-a terminat” și „Totul s-a dus”, iar apoi a continuat să mărturisească modul în care a folosit identitatea altei persoane timp de 35 de ani. El a fost arestat a doua zi și acuzat de utilizare falsă a certificatului de naștere și de furnizarea de informații false de identificare.

Nu a fost încă pronunțată o sentință în acest caz, dar Kierans riscă până la 30 de ani de închisoare pentru o acuzație de declarații false către o instituție asigurată de National Credit Union Administration și doi ani pentru furt de identitate în formă agravată.

sursa: odditycentral.com