Discuții aprinse în culisele „Chefi la cuțite”. Decizia care i-a nemulțumit pe jurați
- Cristian Raducanu
- 3 aprilie 2024, 12:53
Invitatul special al emisiunii „Chef la cuțite”, ediția a cu numărul 7 a fost nimeni altul decât Alex Popescu. Acesta a jurizat preparatele pregătite de cei patru chefi și a desemnat câștigătorul amuletei. Verdictul a dat curs unor dezbateri aprinse în culise.
Discuții aprinse în culisele „Chefi la cuțite”
Jurații de la „Chefi la cuțite” s-au luptat în ediția cu numărul 7 din sezonul 13 pentru o nouă amuletă. Prima farfurie jurizată de Alex Popescu a fost cea preparată de Ștefan Popescu, după care a a urmat cea alu Abou Zaki.
Au urmat apoi farfuria chef-ului Alexandru Sautner și cea a lui Orlando Zaharia. Seriozitatea jurizării a fost apreciată și de prezentatoarea emisiunii. „Cu toată sinceritatea îți spun că așa poker face nu am mai văzut de mult”, i-a spus Irina Fodor invitatului special.
Înainte de a da verdictul, Alex Popescu a lăudat preparatele celor patru chefi, mai ales că misiunea de transpune ingreidentele în farfurie a fost una dificilă.
Atitudine de poker face
„Apreciez foarte mult munca fiecăruia și implicarea fiecăruia în realizarea unui anumit fel de mâncare și cred că e important ca eu să evaluez, bine, după gustul meu. Nu mănânc street food, dar am încercat să-mi dau seama dacă interpretarea pe care au adus-o dintr-o mâncare destul de grea o poți duce într-o direcție gastronomică. Și da, unora le-a ieșit!”, a declarat Alex Popescu.
Așa cum ne-am obișnuit deja, Irina Fodor a intrat în platou alături de Alex Popescu pentru a anunța câștigătorul amuletei.
„Felicitări, bănuiesc că a fost un challenge! Mi-a plăcut reinterpretarea pe care ați dat-o. Decizia mea e bazată strict pe gustul și pe percepția pe care o am eu despre bucătărie. Nu aș vrea să se supere niciunul dintre voi, fiindcă îmi dau seama că fiecare a pus suflet acolo și cunoștințe și aș vrea să îl luați doar ca pe un exercițiu”, a zis invitatul.
Dezbateri aprinse în culisele „Chefi la cuțite”
Ștefan Popescu s-a plasat la coada clasamentului, preparatul său a obținut două puncte, un punct în plus a luat chef Richard Abou Zaki. Orlando Zaharia a luat 4 puncte, iar marele câștigător a fost Alexandru Sautner care a obținut 5 puncte. Frunza de kaffir a fost ingredientul care a făcut diferența, a spus Popescu.
„A folosit un ingredient pe care îl iubesc!”, a motivate Alex Popescu, referindu-se la frunza de kaffir. „A fost o surpriză! Am riscat, dar a fost surprinzător”, a reacționat Sautner.
După verdict jurații au avut discuții aprinse în culise. „Nu cred! Sunt supărat și frustrat! Nu înțeleg cum poate să aibă atâta noroc? Nu ai cum dintr-o greșeală imensă să ajungi în gustul perfect să îți dea 5 puncte ”, a zis Orlando Zaharia