Icre de fasole. Rețeta perfectă pentru cei care țin post
- Mădălina Sfrijan
- 26 martie 2024, 09:03
Aceste icre de fasole sunt perfecte pentru prânz, fiind foarte sățioase și gustoase. De altfel, se pot servi și la micul dejun, având un conținut mare de proteină vegetală. Cu toate că postul Paștelui este unul lung, cei care urmează această rânduială au la îndemână numeroase preparate savuroase pe care le pot pregăti. Iată cât de simplu se prepară acest aperitiv.
Icre de fasole. Truc pentru un proces de fierbere mai rapid
Pentru o variantă rapidă a acestei rețete se poate folosi fasole din conservă. Totuși, gustul va fi unul aparte dacă se folosește fasole fiartă, cu toate că procesul de gătire va fi unul mai lung.
Persoanele care vor să treacă rapid peste pasul fierberii acesteia pot folosi un truc care funcționează întotdeauna. În oala în care aceasta se pune la fiert cu apă, se adaugă un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu.
Ingredientele necesare:
- 400 grame de fasole albă sau roșie
- 80 ml lapte de soia
- 60 ml ulei de floarea-soarelui
- usturoi (după gust)
- sare și piper
- pătrunjel verde (opțional)
Mod de preparare
Fasolea se spală bine și se pune la fiert în apă cu puțin bicarbonat de sodiu. După ce aceasta s-a fiert, se lasă la răcit. Între timp se prepară maioneza de post. Într-un vas cu pereții înalți se adaugă usturoiul și laptele de soia. Acestea se mixează la viteză medie, adăugând treptat uleiul. Când compoziția s-a îngroșat, maioneza este gata. Peste aceasta se adaugă fasolea răcită, sarea și piperul. Cu ajutorul blenderului, fasolea se mărunțește până ajunge o pastă fină.
Icre de fasole fără maioneză
Persoanele care țin post însă nu vor să depășească un anumit număr de calorii, se pot bucura de acest preparat fără a adăuga maioneză. În schimb, în pasta tartinabilă de fasole se poate adăuga ceapă crudă sau chiar călită, muguri de pin, sau mărar. De asemenea, pentru o culoare deosebită, se poate adăuga puțină sfeclă roșie.