O rețetă simplă de salată de icre. Aceasta se servește în mai multe feluri: tartinabilă, ca umplutură a unor legume, montată cu poșul pe felii de lămâie sau crutoane.
Această rețetă de salată de icre se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Aceasta se servește în mai multe feluri: tartinabilă, ca umplutură a unor legume, montată cu poșul pe felii de lămâie sau crutoane.
Ingredientele necesare
- 200 de grame de icre de crap sărate,
- 250 de mililitri de ulei de floarea soarelui,
- o lămâie mică, două linguri de griș.
Pentru ornat aveți nevoie de:
- felii de lămâie,
- capere,
- ceapă verde
- fâșiuțe fine de morcov.
Rețetă de salată de icre
- Icrele sărate se țin la desărat în apă rece, după care se scurg bine, apoi se curăță de toate pielițele. Ulterior, icrele se pun la fiert, dar se păstrează o linguriță.
- Când încep să fiarbă, se adaugă grișul în ploaie și se amestecă până se îngroașă.
- Compoziția se lasă la răcit, se păstrează deoparte o lingură cu vârf, iar restul se adaugă într-un vas pentru mixer și amestecă până când se omogenizează foarte bine. Se adaugă apoi zeama de la 1/2 de lămâie.
- Uleiul se toarnă în fir subțire, mixând în permanență ca la maioneză. Se continuă până când compoziția se leagă și își dublează volumul.
- Ceapa se taie fin și se pune în salată împreună cu lingura de icre proaspete păstrată la început.
- Apoi, se acrește cu zeamă de lămâie după gust și se mai amestecă până când se sparg și biluțele de icre puse ulterior. Se ornează după bunul plac și se păstrează la frigider înainte de servire. Poftă bună!
Greșeala care poate strica salata de icre
Bucătarii au explicat de ce multor gospodinele nu le ieșe salata de icre ca la restaurant. Icrele trebuie să fie ținute la temperatura camerei 20-30 de minute înainte de a fi amestecate cu restul ingredientelor. Ele trebuie să fie scurse bine în cazul în care sunt apoase, cu ajutorul unei strecurătoare sau a unui tifon. De menționat este faptul că uleiul nu trebuie turnat peste icre din prima.
Icrele trebuie bătute cu zeamă de lămâie pentru 2-3 minute și de abia apoi va fi adăugat uleiul. O altă greșeală pe care multe bucătărese o fac este frecarea icrelor pentru o perioadă prea mare. Dacă faci asta, icrele se vor tăia.