Patru ultrași de la Steaua și Dinamo, arestați preventiv. Alți trei, sub control judiciar

Patru ultrași de la Steaua și Dinamo, arestați preventiv. Alți trei, sub control judiciar Sursa foto: alwaysfreshnews.com

Trei ultrași ai galeriilor Dinamo și Steaua sunt cercetați sub control judiciar, în timp ce patru au fost arestați preventiv. Aceste măsuri au fost luate în urma violențelor de pe stadionul „Arcul de Triumf” și din împrejurimile arenei, care au avut loc în data de 8 martie.

Doar patru suporteri din cei 26 audia de către forțele de poliție au fost plasați în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în urma investigației desfășurate de autorități.

Patru ultrași de la Steaua și Dinamo, arestați pentru 30 de zile

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat Judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a patru inculpați, respectiv au dispus măsura controlului judiciar față de alți trei inculpați într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de încăierare, tulburarea liniștii ordinii și liniștii publice și producerea, experimentarea, prelucrarea, deținerea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive efectuate fără drept, fapte prevăzute de art. 198 alin. (1) Cod penal, art.371 alin. (1) și (2) Cod penal și art. 37 lit. a) din Legea nr. 126 din 27 decembrie 1995”.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, în data de 8 martie, în jurul orei 19.50, înainte de începerea meciului de fotbal dintre echipele Dinamo București și A.F.C. UTA Arad, desfășurat pe Stadionul Național „Arcul de Triumf”, a avut loc un incident între membrii galeriei FC Dinamo București, prezenți în Tribuna II Est a stadionului, și membrii galeriei A.F.C. UTA Arad, susținuți de suporterii echipei CSA Steaua București, aflați în Peluza Sud.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, mai mulți ultrași au aruncat articole pirotehnice de tip torțe și au intrat pe terenul de joc, implicându-se într-un conflict reciproc, potrivit Fanatik

Ultrași

Sursa foto: ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO

Procurorii s-au referit la gravitatea faptelor în dispunerea arestului preventiv

În argumentarea cererii de arestare preventivă, procurorii au subliniat gravitatea specifică a infracțiunilor comise (într-un mediu public, pe un stadion, folosindu-se fără drept de materiale pirotehnice periculoase, care au fost aruncate atât pe teren, cât și către spectatori, inclusiv minori, precum și prin pătrunderea pe suprafața de joc și implicarea într-un conflict fizic direct).

De asemenea, procurorii au evidențiat pericolul pe care îl prezintă acești ultrași, cunoscuți de poliție și jandarmerie drept persoane extrem de violente.

În săptămâna precedentă, Liviu Ungurean, cunoscut sub numele de Bocciu, liderul galeriei echipei Rapid, a fost reținut preventiv într-un dosar penal care investighează utilizarea de materiale interzise în timpul meciurilor jucate de echipa de fotbal giuleșteană.