Când își va anunța Mircea Geoană candidatura la prezidențiale

Când își va anunța Mircea Geoană candidatura la prezidențiale Mircea Geoană candidat PSD la prezidențiale și Marcel Ciolacu premier. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mircea Geoană mai are de așteptat până când va putea să-și anunțe candidatura la alegerile prezidențiale. Momentul exact al anunțului său nu este cunoscut, însă secretarul general adjunct al NATO a anunțat când ar putea lua o decizie cu privire la candidatura sa pentru prezidențiale.

Când își va anunța Mircea Geoană candidatura la prezidențiale

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a declarat că va putea să vorbească public despre planurile de viitor după luna iulie, în urma summitului de la Washington. Întrebat din nou dacă ia în considerare o candidatură independentă la președinția României acesta a spus:

„Vom vedea. Trebuie să termin job-ul de la NATO şi avem de pregătit un summit de la Washington care este atât de important pentru noi toţi. Pentru asta sunt plătit şi asta este job-ul meu oficial. După aceea, evident, după iulie, după ce vom avea acest summit de mare succes de la Washington, voi putea să iau deciziile şi să comunic ceea ce vreau să fac cu viaţa mea după cinci ani deja la NATO, un mandat foarte frumos şi care m-a învăţat foarte multe lucruri”, a explicat Mircea Geoană.

NATO

Sursa foto: Facebook

Ce se întâmplă cu jobul de la NATO, dacă va candida la prezidențiale

Secretarul general adjunct al NATO a fost întrebat în continuare ce planuri are în cazul în care decide să candideze la președinția României, având în vedere că mandatul său se încheie în octombrie, iar alegerile sunt programate pentru luna septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În clipa de faţă, singurul lucru pe care nu putem să-l facem, eu şi secretarul general, este să plecăm amândoi în acelaşi timp. Dânsul pleacă în octombrie şi eu ar trebui să plec în octombrie. La dânsul este foarte clar că, după zece ani de zile, data de 30 septembrie este o dată fermă. Deci, pentru mine sunt două variante pentru a nu pleca amândoi în acelaşi timp, să plec fie mai devreme, fie mai târziu. Ambele variante sunt pe masă”, a mai afirmat Mircea Geoană.

Mircea Geoană, preferat de români în sondaje

Mircea Geoană a subliniat din nou că sondajele arată că românii sunt în căutarea altui tip de candidați.

„Românii vorbesc şi sondajele indică acest lucru. Eu nu fac niciun fel de predicţie sau premoniţie, dar simt şi ceea ce vedem în cercetările sociologice arată foarte clar că lumea caută alt profil, alt tip de model de candidaţi, pentru funcţii de primar. Vedeţi şi la Bucureşti câtă discuţie este despre cine să fie desemnat ca şi candidat. Cred că reflectă, de fapt, o anumită saturaţie a cetăţenilor României cu modelele clasice de politicieni care, până acum, le-au fost oferiţi ca opţiuni”, a declarat Mircea Geoană.

Platforma "România Renaște", care, conform unor surse politice citate de News.ro, intenționează să sprijine candidatura lui Mircea Geoană la Președinție, a publicat pe un site specializat un anunț de angajare pentru postul de președinte. Conform acestui anunț, candidatul ideal ar fi un lider vizionar, cu experiență în funcții importante, preferabil în afara politicii românești, având un parcurs academic complet și o diplomă de bacalaureat, precum și toate diplomele relevante. Mircea Geoană a dezvăluit în februarie că liderii PSD, inclusiv Marcel Ciolacu, s-au întâlnit cu el "în biroul său" pentru a-i propune să candideze independent la Președinția României, susținut de PSD. El a afirmat că va anunța decizia sa privind o posibilă candidatură atunci când va fi momentul potrivit.

Un sondaj INSCOP, făcut public pe 5 februarie, a relevat că Mircea Geoană, secretarul general adjunct alNATO, și Emil Boc, primarul Clujului, se bucură de o cotă de încredere de peste 30% în rândul românilor. Geoană este considerat prima opțiune a românilor pentru prezidențiale, ca posibil candidat independent, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu cu 18,9% și Diana Șoșoacă cu 14%. Alți candidați menționați în sondaj sunt George Simion și Nicolae Ciucă. Acest sondaj a fost publicat de INSCOP pe 31 ianuarie.