Zeci de persoane au murit după ce au băut o substanță misterioasă

Zeci de persoane au murit după ce au băut o substanță misterioasă Sursa foto: Vera Petruk | Dreamstime.com

Poliția și oficialii locali din Angola au anunțat joi că aproximativ 50 de persoane au murit după ce au fost obligate să consume o substanță pe bază de plante, într-o încercare de a demonstra că nu sunt vrăjitori.

În perioada ianuarie-februarie, în apropierea orașului central Camacupa, au avut loc decesele, conform declarațiilor Luziei Filemone, consilier local. Poliția a confirmat că 50 de persoane au murit în aceste circumstanțe.

50 de morți în Angola după ce au băut o substanță din plante

Filemone a adus acuzații vindecătorilor tradiționali, afirmând că aceștia ar fi administrat amestecul fatal.

„Peste 50 de victime au fost forțate să bea acest lichid misterios care, potrivit vindecătorilor tradiționali, dovedește dacă o persoană practică sau nu vrăjitorie”, a spus ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antonio Hossi, purtătorul de cuvânt al poliției provinciale din Angola, a subliniat că numărul cazurilor este în creștere și a menționat că se observă o tendință larg răspândită de a forța oamenii să consume presupusa substanță otrăvitoare din cauza credinței în vrăjitorie.

Angola

Sursa foto: rusticwitch | Dreamstime.com

Comunitatea se ocupă de problema vrăjitoriei așa cum consideră

În unele comunități rurale din Angola, credința în vrăjitorie rămâne încă comună, în ciuda opoziției puternice din partea bisericii predominant catolice din această fostă colonie portugheză.

Țara din Africa Centrală nu dispune de legi împotriva vrăjitoriei, permițând comunităților să abordeze această problemă în modul pe care-l consideră potrivit.

În mod obișnuit, acuzațiile de vrăjitorie sunt gestionate de vindecătorii tradiționali, cunoscuți și sub numele de „marabouts”, prin intermediul unei băuturi toxice din plante denumită „Mbulungo”.

Sursa foto: Hyotographics | Dreamstime.com

Pentru mulți, moartea presupusei persoane vinovate este văzută ca o dovadă a culpabilității acesteia.

În cursul anului trecut, Episcopul Firmino David al Episcopiei Sumbe din Angola a relatat pentru ACI Africa că presiunile socio-economice din țară determină unele persoane să recurgă la „practica vrăjitoriei pentru că ei cred că prin vrăjitorie pot obține ceea ce își doresc și astfel să se elibereze din sărăcie și să obțină tot ce au nevoie pentru a supraviețui”, potrivit CBS News.