Șeful clanului Neguş a ieşit din puşcărie. Primise o pedeapsă de peste 20 de ani

Șeful clanului Neguş a ieşit din puşcărie. Primise o pedeapsă de peste 20 de ani Pușcărie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Markovics Sándor a fost eliberat din închisoare. Tribunalul Mehedinţi a dispus, marţi, eliberarea condiţionată a şefului clanului Neguş, alias Sanyi Neguş. Markovics Sándor a executat aproape 16 ani din pedeapsa de 20 de ani şi 4 luni. Pedeapsa a primit-o după o răfuială cu proxeneţi albanezi din zona Brescia, Italia, soldată cu moartea unei persoane.

Markovics Sándor, şeful clanului Neguş, eliberat condiționat

Sándor a formulat numeroase cereri de eliberare condiţionată, însă toate au fost respinse de judecători. Aşa s-a întâmplat şi cu solicitarea pe care a înaintat-o, la începutul anului 2024.

Avocatul său a reproşat că „se află la a șasea analiză a comisiei, execută pedeapsa în regim semideschis, a participat la toate programele din sistemul ANP şi execută o pedeapsă de 20 de ani şi 4 luni închisoare pentru faptul că a participat la o încăierare pe teritoriul Italiei în urma căreia a fost omorât un cetățean albanez”.

Sanyi Neguş a ieşit din puşcărie. Interlopul a stat 16 ani în spatele gratiilor pentru omor (VIDEO)

Ne puteți urmări și pe Google News

Markovics Sándor. Sursa foto: ebihoreanul.ro

Conform hotărârii judecătoreşti, lui Markovics Sándor i s-a imputat şi că „numărul recompenselor obţinute a fost insuficient pentru a caracteriza dovezile temeinice de îndreptare a condamnatului, cu atât mai mult cu cât acesta a avut un comportament oscilant în materie disciplinară, fiind şi sancţionat”.

Sanyi Neguş nu s-a dat bătut și a contestat soluţia

Markovics a contestat, însă, soluţia, iar marţi, Tribunalul Mehedinţi a desfiinţat hotărârea Judecătoriei şi a dispus ca interlopul, care în ultima perioadă a fost încarcerat la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, să fie eliberat din închisoare.

Markovics Sándor jr. a fost implicat în numeroase şantaje şi recuperări. În 2006, de pildă, a forţat un tânăr să-i „doneze” un Audi A4, abia cumpărat de o lună, iar apoi a sunat-o pe fosta proprietară şi i-a pretins 1.300 euro în schimbul maşinii, explicându-i că cel căruia i-a vândut-o voia s-o înşele. În loc să plătească, însă, femeia l-a reclamat la Poliţie pentru şantaj.

Markovics Sándor a plecat în Italia

La scurt timp, Markovics Sándor a recidivat, încercând să-l „stoarcă” de 4.000 euro pe fiul unui ofiţer ISU. Tot în aceeaşi perioadă a fost reclamat pentru că a cerut taxă de protecţie de la patronul unor cluburi de noapte.

De teamă să nu fie arestat, Sanyi Neguș a plecat în Italia, unde a fost implicat într-o răfuială cu proxeneţi albanezi din zona Brescia, soldată cu moartea unei persoane, scrie ebihoreanul.ro.