Judecător acuzat că a luat îngrășămite ca mită de la interlopi

Judecător acuzat că a luat îngrășămite ca mită de la interlopi Sursa foto: Arhiva EVZ

Un magistrat din cadrul Judecătoriei Caracal este urmărit penal după ce a fost acuzat de rudele unui condamnat că ar fi luat mită de la liderii unui clan rival. El ar fi cerut șpagă pentru redeschiderea unui dosar penal.

Miu Matei, fost judecător la Judecătoria Caracal,  este  acuzat că ar fi luat mită cinci tone de azotat de amoniu pentru redeschiderea unui dosar, pentru a favoriza membrul unui clan din localitate.  Dosarul vizează două clanuri din Drăgășești și a stat la Parchet până la momentul în care faptele reclamate erau aproape de prescriere.

 Bărbatul ar fi primit, în schimbul unei decizii de condamnare la închisoare cu executare, cinci tone de îngrășământ agricol. Denunțul a fost însoțit de factura și chitanța emise în urma tranzacției respective.

Fost judecător din Caracal, cercetat pentru mită. Nu a vrut bani, ci îngrășământ agricol

Judecătoria Caracal

Numele unui judecător de la Caracal, într-o confruntare a clanurilor interlope. Sursă foto: Judecătoria Caracal

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au preluat cazul și au început urmărirea penală împotriva judecătorului. Cercetările din acest caz mai vizează un nume din Justiție. Potrivit gândul.ro liderii clanului care au ajuns pe mâna procurorilor și judecătorilor din Olt au fost ajutați în trecut(n.r. 2015) de executorul judecătoresc Iulian Coroșeanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform sursei citate, procurorii Curții de Apel București dispuneau reținerea executorului judecătoresc Iulian Coșoreanu, acuzat că i-ar fi ajutat pe liderii unui clan din Drăgănești Olt să încaseze cash o datorie, în condițiile în care societatea lor era în insolvență.

Membrul unei grupări interlope s-a răzbunat pe judecătorul Miu Matei

Instanță

Judecătorul din Caracal este urmărit penal Proces. Sursa foto: Arhiva EVZ

În urma acestui scandal, liderul clanului, Fluture Goman, a presupus că denunțul a fost făcut de capul unei familii rivale, din aceeași localitate. Judecătorul Miu Matei l-a condamnat pe  mituitorul executorului judecătoresc, la 2 ani și 8 luni de închisoare. Fiul bărbatului condamnat susține că, la scurt timp după ce a dat sentința, judecătorul Miu Matei  a ieșit la pensie. Decizia de condamnare a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, însă a rămas definitivă.

Fostul magistrat riscă închisoare de la 2 la 7 ani, dacă va fi considerat vinovat. Miu Matei a ieșit din magistratură, prin pensionare, în decembrie 2023, după aproape 25 de ani de activi.tate  Potrivit ultimei declarații de avere, magistratul încasa lunar peste 13.000 de lei lunar.