Plăcintă fragedă cu carne, ca în filmele turcești. Cea mai ușoară rețetă

Plăcintă fragedă cu carne, ca în filmele turcești. Cea mai ușoară rețetă Sursă foto: captură video Youtube

Bucătăria turcească este savuroasă, spun cei care au gustat felurile de mâncare tradiționale. Multe gospodine din România se lasă inspirate de preparatele pe care le văd chiar în serialele turcești și pun în aplicare rețetele culinare.

Plăcinta turcească se prepară ușor, iar umplutura cu carne este una dintre preferatele tuturor turiștilor. Pentru a ieși „ca în filme”, sunt necesare câteva ingrediente simple, care se regăsesc în aproape toate bucătăriile. De asemenea, sunt necesare răbdare, gust și câteva trucuri, pe care le prezentăm mai jos:

Plăcintă cu carne. Cea mai rapidă rețetă, aspect și gust ca în filmele turcești

aluat placinta

Sursă foto: captură video Youtube

Ingrediente necesare:

Pentru aluat: o cană cu făină

Ne puteți urmări și pe Google News

½ linguriță cu zahăr.

sare după gust.

½ linguriță cu drojdie.

1 lingură cu ulei.

¼ cană cu lapte cald.

Pentru umplutură aveți nevoie de:

2 lingurițe cu ulei

o cană cu ceapă tocată/

o lingură cu usturoi tocat.

o lingură cu amestec de condimente.

2 ardei iuți verzi, tocați, puțin piper negru, sare după gust.

½ kilogram carne tocată

1 lingură cu pastă de usturoi,

½ cană cu cartof fiert.

Cum se prepară aluatul pentru plăcinta cu carne. Rețeta turcească care face furori în rândul gospodinelor din România

aluat

Sursă foto: Pixabay

Într-un bol adăugați făina, zahărul, sarea, drojdia și amestecați bine. Adăugați 1 lingură cu ulei și laptele cald în cantități mici, amestecând și bine totul. Frământați apoi pentru a forma un aluat neted. Se acoperă și se lasă deoparte timp de 15 minute, potrivit rețeteșivedete.ro. 

Pentru umplutură, trebuie să încălziți două linguri cu ulei la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și usturoiul, amestecați și prăjiți până când ceapa devine translucidă. Puneți pudra din toate condimentele, ardeiul verde tocat, piper negru și sare după gust. Se sotează toate condimentele împreună timp de câteva minute, apoi se scot într-un bol.

În aceeași tigaie, adăugați carnea tocată și sotați-o până când carnea capătă culoare. Adăugați pasta de usturoi, cartoful fiert ras și amestecul de condimente. Se amestecă și se coace totul totul împreună timp de cinci minute. După ce a fiert, se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Truc pentru ca plăcinta cu carne să fie cât mai fragedă

Plăcintă turceasca

Sursă foto: Pixabay

Plăcinta cu carne turcească se rulează ușor, înainte de a fi băgată în cuptor. Desfaceți aluatul de plăcintă și frământați câteva minute, apoi împărțiți în patru porții mici și egale. Se presară făină pe suprafața de rulare și se întinde aluatul în cerc rotund foarte subțire. Se dă deoparte și se presară făină deasupra. Repetați același proces pentru bilele de aluat rămase și puneți-le unul peste altul.

Întindeți ușor pentru a realiza foi mai mari și mai subțiri. Aveți grijă să presărați făină între foi pentru ca acestea să nu se lipească una de cealaltă.

Plăcinta se ține la cuptor timp de 40 minute. Se servește caldă sau rece, cu iaurt sau cu diverse salate.