Abandonată pentru Patrick Mouratoglou, Virginia Ruzici îi dă o lecție Simonei Halep

Abandonată pentru Patrick Mouratoglou, Virginia Ruzici îi dă o lecție Simonei Halep Simona Halep. Sursa foto: dreamstime.com

Fosta jucătoare de tenis Virginia Ruzici salută revenirea Simonei Halep, pe terenul de tenis, după decizia anunțată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Virginia Ruzici a făcut parte din echipa campioanei WTA timp de 14 ani.

Virginia Ruzici, fostă campioană la Roland Garros în 1978, salută revenirea Simonei Halep pe teren. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus suspendarea jucătoarei de tenis la nouă luni.

Virginia Ruzici are încredere în Simona Halep

Fosta jucătoare de tenis are încredere că Simona Halep va reveni și va câștiga noi titluri în tenis. Virginia Ruzici a fost managerul campioanei timp de 14 ani, până în 2022. La aflarea anunțului TAS, ea a spus, despre Simona Halep, că a trecut printr-o perioadă foarte dificilă.

„Pentru mine este o zi, aș putea spune, euforică. Mă bucur nespus pentru Simona. (...) Primind aceste 9 luni, ea va putea să revină repede pe terenul de tenis și sunt convinsă că va juca extrem de bine, poate chiar fără nicio presiune”, a declarat Virginia Ruzici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fosta campioană a declarat că anunțul TAS reprezintă o veste foarte mare. Potrivit spuselor sale, jucătoarea va putea reveni în turneele profesioniste și va fi capabilă să câștige alte titluri.

„Simona a suferit enorm în această perioadă și nu cred că ar fi vrut cineva să fie în locul ei. Este o veste mare, ne bucurăm că va putea participa din nou în turnee, capabilă să câștige mari titluri”, a încheiat Virginia Ruzici.

Virginia Ruzici,

Virginia Ruzici. Sursa foto: Facebook- Simona Halep

Ruzici, șocată de prima suspendare

După prima suspendare, de patru ani, pronunțată de tribunalul independent Sports Resolutions, Virginia Ruzici s-a declarat șocată. Ea a continuat să susțină  nevinovăția campioanei WTA, în ciuda deciziei.

„Am fost total șocată când Simona mi-a anunțat verdictul! 4 ani! Este de necrezut! Continui să susțin inocența Simonei, iar decizia de a face apel la TAS este evidentă!”, a spus atunci campioana de Mare Șlem pentru GSP.

De alfel, Virginia Ruzici a susțint-o pe Simona Halep încă de la prima comunicare a deciziei de suspendare provizorie din 22 octombrie 2022.

„Simona este o persoană de o sportivitate, integritate și cinste impecabile”, scria Virginia Ruzici la momentul respectiv pe contul ei de Instagram.

TAS

TAS Sursa foto: Photo 112344351 © Bumbleedee | Dreamstime.com

Virginia Ruzici a fost managerul Simonei Halep

Fosta campioană din anul 1978 a manageriat-o pe Simona Halep timp de 14 ani, până în 2022. Relația lor profesională s-a încheiat în contextul în care Simona a apelat la serviciile lui Patrick Mouratoglou. Chiar și după despărțire, Virginia Ruzici i-a rămas însă alături și a susținut-o permanent.

TAS a redus suspendarea în cazul Simonei Halep de la patru ani la nouă luni. Decizia a fost luată în unanimitate după audierile din 7-9 februarie. Simona Halep nu a mai jucat tenis din octombrie 2022, când a fost suspendată provizoriu, adică de 17 luni.

Astfel, înseamnă că ea poate juca încă de acum, dat fiind că după decizia TAS, suspendarea trebuia să-i expire încă din 2023.