Secretul unei bucătării curate. O menajeră dezvăluie trucurile folosite

Secretul unei bucătării curate. O menajeră dezvăluie trucurile folosite Sursa foto: Syda Productions | Dreamstime.com

Greșeli de curățenie pe care probabil le facem în casele noastre au fost descoperite de o femeie de serviciu profesionistă, iar acestea sunt surprinzătoare.

Bucătării curate lună! Postând sub pseudonimul @bubblesandbuckets, o menajeră profesionistă a dezvăluit exclusiv câteva secrete. Amber Elise a publicat recent un videoclip în care a discutat despre neplăcerile ei în materie de curățenie, inclusiv despre un obicei tipic din bucătărie. Amber își începe videoclipul TikTok prin cuvintele: „Folosirea buretelui din chiuvetă pentru a șterge blaturile este greșită. Acestea adăpostesc atât de multe bacterii, încât mai mult o infectezi. Așa că, în loc să folosești un burete de vase, ia-ți un prosop din microfibră”. Nu fii zgârcit, ci eficient. Așa i-a taxat Amber pe cei care aleg calea scurtă.

Folosirea în exces a produselor de curățat este următorul subiect. Amber spune: „Dacă folosești prea mult dezinfectant, va crea doar un reziduu. Rămâne pe blat o peliculă care va crea mai multă mizerie pe care va trebui să o cureți”. Nu în cele din urmă, ștergerea prea rapidă a unui produs. „Asigurați-vă că citiți eticheta produsului înainte de a vă dezinfecta blaturile. Înainte ca produsul să dezinfecteze cu adevărat, de obicei trebuie să stea între cinci și zece minute”. Ceea ce nimeni nu face!

Bucătării curate, mult mai ușor

Mulți dintre cei care au văzut clipul lui Amber care au lăsat rapid comentarii. Au recunoscut că au făcut cel puțin una dintre erorile comune. „Este un sfat atât de bun să lași detergenții să stea puțin”, a comentat o persoană. O alta a reluat: „Nu știam că trebuie să las produsul să stea puțin pentru a dezinfecta. Sunt recunoscătoare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Brogan, care este cunoscută mai ales pentru pagina ei „Not The Worst Cleaner”, de pe TikTok, a împărtășit cinci „sfaturi”. Obiceiuri de care ar trebui să ne ferim. Cum ar fi curățarea canapelelor cu detergent de rufe înfășurat în jurul unei cârpe. „Sincer, așa nu faceți decât să împrăștiați murdăria în jur”, spune Brogan. „Detergenții sunt foarte concentrați, așa că vor lăsa în urmă reziduuri și va distruge țesătura în timp”.

A pune o sticlă de balsam de rufe parfumat în spatele toaletei este un alt truc pe care ar trebui să îl faci. Dar atât! În încercarea de a îmbunătăți mirosul toaletei lor, mulți oameni l-au pus în rezervor WC-ului. Cu toate acestea, potrivit lui Brogan, acest lucru vă poate cauza probleme de instalații sanitare. Ea a clarificat de ce. „Acest lucru nu este recomandat de niciun instalator, nu numai că poate fi coroziv, dar poate degrada de fapt cauciucul și garniturile”.