Alegeri 2024. Kelemen Hunor: Pentru noi, miza este interesul maghiarilor din România

Alegeri 2024. Kelemen Hunor: Pentru noi, miza este interesul maghiarilor din România Kelemen Hunor. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că organizarea simultană a scrutinelor va schimba nimic în România. Mai mult, acesta a subliniat că la nivelul partidului nu există temeri legate de alegeri.

Kelemen Hunor susține că organizarea simultană a scrutinelor nu va schimba nimic în România. Totodată, liderul UDMR a precizat că nu nu îi este teamă de alegeri, având în vedere că partidul  și-a făcut treaba. Conform acestuia, comunitatea maghiară ar trebui să câştige cât mai multe posturi în administraţia locală.

Kelemen Hunor, despre comasarea alegerilor

Preşedintele UDMR a subliniat că formaţiunea pe care o conduce nu este afectată de comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.  Totodată, el a adăugat că poate sta „cu mult curaj” în fața comunității.

 kelemen Hunor

Alegeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

„Comasarea alegerilor nu va schimba nimic. Pentru noi, miza este interesul maghiarilor din România! Nu ne este teamă, noi ne-am făcut treaba, chiar bine în anii trecuţi, astfel că stăm în faţa comunităţii noastre cu mult curaj”, a afirmat, miercuri, Kelemen Hunor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe posturi în administrația locală

Kelemen Hunor este convins că organizarea simultană a celor două scrutine, anunțate de coaliție „nu schimbă miza”.

„ Trebuie să continuăm să apărăm interesele maghiarilor din România şi în 2024. Comunitatea maghiară trebuie să câştige cât mai multe posturi în administraţia locală în urma alegerilor locale şi trebuie să ne menţinem reprezentarea în Europa”, a mai spus acesta.

Kelemen Hunor,

Kelemen Hunor. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Kelemen Hunor. Prioritățile Uniunii pentru 2024

Liderii partidelor din coaliţie au anunţat, miercuri, că vor comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. Liderul maghiar este convins că această decizie nu va schimba nimic în România. De altfel, acesta a precizat că Uniunea are reprezentare puternică la București și Bruxelles.

De asemenea, Kelemen Hunor a punctat și prioritățile formațiunii pentru acest an.

„Dacă noi suntem în fruntea comunităţilor noastre, dacă avem o reprezentare puternică la Bucureşti şi la Bruxelles. S-a vorbit prea mult despre jocuri de putere în ultima vreme, dar cei cărora nu li s-a acordat deloc timp sunt cetăţenii. Anul acesta ar trebui să vorbim despre dezvoltarea localităţilor noastre şi despre viitorul Uniunii Europene, nu despre jocuri politice”, a mai transmis liderul UDMR.

De altfel, liderul formațiunii maghiare a mai precizat că Uniunea are voci credibile pe care le valorifică.