Copil arestat în Statele Unite. La nouă ani și-a împușcat mortal o rudă

Copil arestat în Statele Unite. La nouă ani și-a împușcat mortal o rudă Sursa foto: EVZ

Un copil, în vârstă de nouă ani, dintr-o localitate din Statele Unite, este suspectat că și-a împușcat, mortal, o rudă la finalul săptămânii. El a fost arestat de poliție, în statul Utah și va fi anchetat. pentru omucidere.

Poliția americană a arestat un copil de nouă ani pentruomucidere, în statul Utah, din vestul SUA. Minorul este acuzat că și-ar fi împușcat mortal, în cap, o rudă în vârstă de 32 de ani, la finalul săptămânii trecute.

Poliția americană a arestat un copil

Cazul a stârnit noi controverse în spațiul public american, unde problema armelor de foc este foarte disputată. Un copil de nouă ani a fost implicat în acest incident, la finalul săptămânii trecute, conform datelor oferite de poliția americană. Tragedia a avut loc vineri seară în oraşul Tooele, a precizat un agent al forţelor de ordine.

El nu a dat detalii cu privire la împrejurările în care s-a produs incidentul. Poliția nu a precizat dacă a fost vorba despre un accident sau un act intenționat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţiştii au declarat că au găsit „un bărbat de 32 de ani” în stare de inconștiență, în propria casă. Poliția americană a intervenit după o solicitare primită prin numărul de urgență. Conform sursei citate, victima suferise o „plagă împuşcată la cap”. Iar cel care i-a provocat-o a fost un copil de nouă ani.

Bărbatul a fost transportat la spital, pentru îngrijiri, „în stare extrem de critică”. El nu a supraviețuit și a murit, ulterior, din cauza rănilor pe care le-a căpătat, a adăugat poliția americană.

Omucidere

Sursa - Dreamstime

Un alt incident mortal

Potrivit informațiilor furnizate de poliția americană care anchetează cazul, copilul, a fost arestat „seara târziu”. Suspectul de nouă ani și victima sunt din aceeași familie.

„Luăm în considerare acuzaţii de omucidere”, au adăugat oamenii legii.

Poliția americană nu a făcut precizări legat de copil, astfel că nu se știe dacă este vorba despre un băiat sau despre o fată. De asemenea, nu au fost date informații despre împrejurările în care s-a produs incidentul armat.

Poliția americană se confruntă cu numeroase cazuri

Armele de foc sunt foarte uşor de procurat în Statele Unite. Astfel că numeroși cetățeni devin victime în incidente armate care au loc în toată țara. În Statele Unite sunt mai multe arme individuale decât locuitori. Astfel, conform informațiilor furnizate de poliția, un adult din trei deţine cel puţin o armă. Iar un adult din doi locuieşte într-o casă în care există o armă.

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare a deceselor prin arme de foc în Statele Unite. Statisticile arată că numărul acestor cauze este uriaș, în comparație cu alte state dezvoltate.

Aproximativ 49.000 de persoane au murit de glonţ în 2021, arată poliția americană. Numărul a fost în creștere, raportat la anul precedent, 2020, când au fost înregistrate 45.000 de decese. Aceasta reprezintă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri.