Atac armat în SUA. Trei persoane, împușcate de un fost profesor universitar

Atac armat în SUA. Trei persoane, împușcate de un fost profesor universitar sursă foto: captură video

Trei persoane au murit în umra unui atac armat de la Universitatea din Nevada, Las Vegas. Poliția a descoperit și cadavrul atacatorului, însă refuză să ofere informații despre identitatea acestuia până când familiile victimelor vor fi anunțate.

Atac armat în Statele Unite. Kevin McMahill, șeriful Departamentului de Poliția Metropolitană din Las Vegas le-a solicitat persoanelor să evite locul incidentului deoarce ancheta este în desfășurare.

Atac armat în Statele Unite

Atac armat în SUA. Cel care ar fi procat incidentul ar fi un fost în vârstă de 60 de ani care ar fi predat în Georgia și Carolina de Nord. Până prezent poliția nu cunoaște motivul care suspesctul a recurs la acest gest.

Ne puteți urmări și pe Google News

McMahill a declarat că, în timpul atacului armat, în fața Beam Hall era un grup de persoane care mâncau și construiau împreună seturi Lego. Șeriful a spus că ar fi putut exista mult mai multe victime dacă ofițerii care au răspuns nu ar fi intervenit prompt.

Primul apel despre un posibil atac armat a venit în jurul orei locale 11:45, după care poliția metropolitană și cea universitară au răspuns imediat, ucigând suspectul în fața Beam Hall. Schimbul de focuri s-ar fi produs la etajul patru al clădirii.

atac armat în SUA

sursă foto: Getty Images

Trei persoane au decedat

O altă victimă fost transportată la un spital din zonă cu o rană prin împușcare. Persoana era în stare stabilă, a declarat McMahill. Alte patru persoane au fost spitalizate după ce au suferit atacuri de panică.

Doi ofițeri de poliție au fost răniți ușor în timp ce căutau mai multe victime în camerele și clădirile campusului. Sunrise Hospital Trauma Center a confirmat miercuri după-amiază că a primit trei pacienți în urma împușcăturilor. Un centru a fost deschis la North Hall din campus pentru familiile care nu reușesc să ia legătura

Atac armat provocat de un profesor universitar

Un oficial federal din cadrul forțelor de ordine a declarat pentru CBS că FBI și Biroul pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc și Explozivi au răspuns și au oferit asistență poliției metropolitane în cadrul anchetei.

Președintele Biden a cerut măsuri suplimentare pentru a aborda "epidemia de violență armată cu care ne confruntăm".

„Cu doar câteva ore în urmă, Universitatea Nevada din Las Vegas a devenit cel mai recent campus universitar care a fost terorizat de un atac armat. Pentru toate acțiunile pe care le-am întreprins de când sunt președinte, epidemia de violență armată cu care ne confruntăm ne cere să facem și mai mult. Dar nu putem face mai mult fără Congres", a spus președintele SUA, Joe Biden.