Evenimentul Zilei > International > Crimă șocantă în SUA! O fetiță de 10 ani a împușcat mortal o femeie care se certa cu mama sa. Foto
Crimă șocantă în SUA! O fetiță de 10 ani a împușcat mortal o femeie care se certa cu mama sa. Foto

Crimă șocantă în SUA! O fetiță de 10 ani a împușcat mortal o femeie care se certa cu mama sa. Foto

Un eveniment de-a dreptul șocant a avut loc, recent, în statul Florida, Statele Unite ale Americii. O fetiță de doar 10 ani a omorât o femeie în vârstă, după ce a tras spre aceasta două focuri de armă cu pistolul aflat în geanta pe care i-a dat-o mama sa. Oamenii legii ridică acum din umeri. Părintele adult riscă să fie acuzat de omor prin neglijență culpabilă, printre altele, însă procurorii nu sunt hotărâți ce să facă cu fetița.

Lashun Rodgers, o bunică în vârstă de 41 de ani din Orlando, se afla la un grătar de Ziua Memorială în curtea complexului său de apartamente, când în zonă a sosit o femeie cu fiica ei, declanșând o altercație care a devenit rapid mortală, au transmis martorii prezenți la fața locului agenților de poliție.

Ce s-a întâmplat la locul morții vârstnicei din Orlando

Femeia și copilul ei au început să țipe, aparent exprimându-și nemulțumirile în legătură cu o dispută anterioară legată de o postare pe rețelele de socializare. Dar martorii spun că violențele verbale au devenit fizice după ce femeia a lovit-o pe vârstnica Lashun Rodgers, care la rândul său a răspuns atacului.

La un moment dat, în timpul violențelor, mama copilei, pe nume Lakrisha Isaac, în vârstă de 31 de ani, i-a înmânat fiicei sale o poșetă în care se afla un pistol. Altercația a continuat, au relatat polițiștii, la un moment dat fetița de 10 ani trăgând două focuri de armă și lovind-o pe vârstnica Lashun Rodgers în cap.

Un martor a declarat poliției că mama fetiței a strigat: „Ai împușcat-o pe doamnă!”. Apoi, martorul a auzit copilul țipând: „Nu trebuia să te pui cu mama mea!”.

Lashun Rodgers a murit în urma împușcăturii. Procurorii se luptă acum să ia măsurile potrivite împotriva suspectului, majoritatea neînțelegerilor având loc pe fondul vârstei fetiței.

Procurorii nu sunt siguri dacă o vor acuza pe fetiță de omor

„Această împușcătură este o tragedie de neimaginat care sfidează măsurile simple”, a declarat Monique H. Worrell, procurorul de stat al celui de-al nouălea circuit judiciar din Florida. „Biroul nostru va proceda cu grijă, iar obiectivul nostru principal va fi să facem tot ceea ce putem pentru a sprijini familia doamnei Rodgers, pentru a proteja publicul și pentru a îmbunătăți sănătatea acestui copil în continuare”, a mai spus ea.

Fata – al cărei nume nu a fost făcut public din cauza vârstei sale – ar fi fost arestată marți și ar putea fi acuzată de crimă de gradul doi, potrivit ClickOrlando.com, citat de The Washington Post, deși Monique Worrell a precizat că procurorii nu au decis încă dacă vor continua cu acuzații oficiale acest caz. Mama fetei, care se află încă în arest, se confruntă, de asemenea, cu o serie de acuzații, inclusiv omor prin neglijență culpabilă, atac agravat cu o armă de foc, neglijență față de copii și depozitarea neglijentă a unei arme de foc, potrivit unei declarații de arestare.

Latisha George, avocata lui Isaac, nu a răspuns la solicitările jurnaliștilor în legătură cu acest subiect și nici nu este clar dacă există vreun avocat care să o reprezinte pe fiica sa de 10 ani.

Sărbătoarea Memorial Day a fost întreruptă de altercația fatală cu puțin timp înainte de miezul nopții, pe 30 mai. După ce fetița de 10 ani ar fi tras cu arma, Isaac a luat arma de la fată și „nu a arătat nicio remușcare sau grijă pentru rănirea suferită de Rodgers” și s-au întors la reședința lor, a declarat Poliția, sub jurământ.