Biscuiți fragezi cu unt. Îi pregătești în 20 de minute

Biscuiți fragezi cu unt. Îi pregătești în 20 de minute

Biscuiți fragezi sunt întotdeauna o gustare delicioasă, atât pentru adulți cat și pentru cei mici. De altfel, aceștia pot fi folosiți cu succes în pachețelul pentru școală sau grădiniță. Desertul se prepară în 20 de minute, iar timpul de coacere este unul la fel de scurt.

Dacă vrei să te bucuri de un desert gustos și aromat, această variantă este ideală. Pentru o porție generoasă de biscuiți fragezi cu unt voi avea nevoie de patru ingrediente. De altfel, pregătirea lor poate fi transformată într-o activitate distractivă alături de cei mici.

Biscuiți fragezi cu unt

Rețeta clasică de biscuiți fragezi cu unt conține o cantitate generoasă de vanilie, însă în funcție de preferințe, desertul poate fi adaptat. Astfel în aluat se poate adăuga ciocolată topită, fructe uscate, fistic, migdale. De asemenea, aroma de vanilie poate fi înlocuită cu cea ce lămâie sau portocală.

Biscuiți fragezi cu unt. Îi pregătești în 20 de minute

Biscuiți. Sursa foto: Dreamstime.com

Ingrediente necesare:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 400 grame de făină;
  • 2 ouă întregi;
  • 100 de grame de unt;
  • 150 grame de zahăr;
  • esență de vanilie/lămâie/portocală;

Pentru a obține o porție de biscuiți fragezi, untul trebuie să aibă un procent de grăsime de 80%. Ouăle se bat cu zahărul până se obține o pastă omogenă. Peste aceasta se adaugă untul și se amestecă timp de 4-5 minute cu ajutorului unui mixer. La final de adaugă esența și și încorporează făina.

Nu va fi necesară frământarea aluatului, biscuiții putând fi pregătiți imediat.  Aceștia se pot forma cu ajutorul unei linguri sau al unei forme rotunde. Biscuiții se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanțe de 3-4 centimetri.

Acestea se coc în cuptorul încins la  190 de grade timp de 10-12 minute. După ce sunt scos din cuptor acestea pot fi pudrați cu zahăr sau serviți ca atare. Pentru un plus de gust și un aspect deosebit, aceștia  pot fi glazurate cu ciocolată albă sau neagră.

Biscuiți fragezi cu unt. Îi pregătești în 20 de minute

Biscuiți. Sursa foto: Dreamstime.com

Biscuiți cu ciocolată neagră

Biscuiți cu ciocolată neagră pot fi pregătiți după aceeași rețetă, adăugând ciocolata topită în compoziție. Pentru rețeta clasică care necesită 400 g de făină, va fi necesară adăugarea a 120 de grame de ciocolată. În această variantă, aroma de vanilie poate fi înlocuită cu esența de rom sau chiar cu un strop de coniac.