Cât de sănătoasă este mierea. Explicația unui celebru nutriționist
- Emma Cristescu
- 9 ianuarie 2024, 09:40
Un celebru nutriționist a explicat cât de sănătoasă este mierea și de ce multe persoane evită zahărul. El a mai spus că orice aliment trebuie consumat cu moderație.
Un celebru nutriționist a declarat că mierea conține foarte mult zahăr și că oamenii trebuie să o consume cu moderație. El a mai spus că majoritatea alimentelor au mult zahăr, dar că le putem consuma dacă știm când să ne oprim.
Cât de sănătoasă este mierea
„89% din miere este zahăr”, a spus Pablo Ojeda în timp ce a avertizat despre „falsul sentiment de securitate” în alimente. Cu toate acestea, nutriționistul a explicat că, în realitate, „totul este zahăr”. „89% din miere este zahăr, iar 11% are alte proprietăți. Practic, lingurița pe care o veți adăuga în corp, va avea o cantitatea de minerale și vitamine foarte mică. Dacă vreți să o consumați, bucurați-vă de ea. Iubesc mierea, o consum pe pâine prăjită dimineața și nu am probleme”, a mai declarat nutriționistul.
Pablo Ojeda a pus la îndoială „falsul sentiment de securitate” care vine din consumul de alimente crezând că este mai sănătos: „Acesta se numește „efectul halo” în nutriție și trebuie să fiți atenți”. El a amintit de recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS): „Dacă iei 5 lingurițe de zahăr pe zi, nu se întâmplă nimic, este inofensiv pentru persoană”.
Cel mai sănătos îndulcitor
Acesta a declarat că nu toți îndulcitorii sunt nesănătoși și că recomandă „frunza de stevie naturală”: „În trecut nu se putea comercializa pentru consum, dar de câțiva ani se poate și mi se pare o opțiune bună”. În ceea ce privește eritritol, acesta a subliniat că „este un polialcool” și, prin urmare, „are zero calorii”. Totuși, el a adăugat: „Ultimul studiu asupra eritritolului a afirmat că utilizarea abuzivă ar putea fi probabil cancerigenă. Știința spune că este probabil cancerigen, pentru că nu poți da 23 de kilograme de eritritol unei persoane pentru a vedea dacă i se întâmplă ceva”, a completat faimosul nutriționist, potrivit ziarulromanesc.de.
Ce beneficii are mierea
Mierea ajută la funcţionarea bună a metabolismului, care la rândul său ajută la reducerea greutății mai rapid. Ea este, de asemenea, bună pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală. Aceasta are nenumărate proprietăți medicinale care ajută în mod natural la vindecarea durerii în gât. Antioxidanții, care luptă împotriva bacteriilor ajută, de asemenea, la combaterea infecțiilor cauzate de viruși, bacterii și ciuperci.
Mierea de hrișcă are cel mai mare număr de antioxidanți și atunci când este consumată zilnic poate fi benefică pentru creșterea imunității pe termen lung.