Nori negri pentru Republica Moldova, dacă Putin câștigă un nou mandat

Nori negri pentru Republica Moldova, dacă Putin câștigă un nou mandat Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Republica Moldova ar avea mari probleme, dacă Vladimir Putin va continua la Kremlin și va câștiga un nou mandat de lider al Rusiei. Avertismentul a fost lansat de un fost oficial important.

Republica Moldova tremură înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia. Acolo unde Vladimir Putin își pregătește liniștit, terenul, pentru a mai rămâne încă un mandat la Kremlin. Basarabia ar urma să aibă mari probleme, în acest caz. Este avertismentul pe care l-a lansat fostul șef al CIA, David Petraeus.

Ex-directorul Agenției Centrale de Informații anticipează că Putin nu se va mărgini la cucerirea Ucrainei. Și va viza ori Republica Moldova, ori un stat baltic, pentru a extinde direct influența Rusiei.

David Petraeus

Sursa foto: Captură video

Republica Moldova, direct interesată de alegerile pe care le pregătește Vladimir Putin în Rusia. Avertizarea unui fost șef CIA

„Dacă Rusia obține victoria, dacă Vladimir Putin va reuși să-și îndeplinească obiectivele foarte mari în Ucraina, nu se va opri acolo. Moldova va fi următoare luată la țintă, poate unul dintre statele baltice sau altele. Este vorba despre țări care au făcut parte din URSS, până la destrămarea din anul 1991.

Ne puteți urmări și pe Google News

Henry Kissinger, înainte să moară, a spus că apărarea NATO acum începe la granița dintre Ucraina și Rusia și sunt total de acord cu asta”. A afirmat David Petraeus, într-un interviu acordat pentru postul CNN.

Deocamdată, problema Ucrainei e un cartof fierbinte pentru SUA

„Există o majoritate bipartită foarte puternică în Senat, și de asemenea destul de substanțială în Cameră, care vrea să aprobe ajutorul pentru Ucraina. Însă dinamica din cadrul Camerei (Reprezentanților) este cea care îngreunează demersul. (…) Cred că acest lucru se va rezolva. Întrebarea este «Când?». Cât va mai putea continua Ucraina înainte să putem reporni motoarele, având deja o sumă foarte substanțială oferită – 44 miliarde de dolari nu este ceva trivial – însă este și foarte accesibilă. Luați în considerare faptul că este pe doi ani de zile, în care avem un buget al apărării de 1,7 mii de miliarde de dolari. Este foarte necesară aceasta, o chestiune cât se poate de «bun versus rău»”; a mai afirmat fostul director al CIA.