Teroriștii Hamas vor amenințare nucleară contra Israelului

Teroriștii Hamas vor amenințare nucleară contra Israelului Sursa Foto: Arhiva EVZ

În cadrul unei conferințe recente, liderii Hamas au exprimat opinia că, în cazul în care Pakistan, o țară deținătoare de arme nucleare, ar emite o amenințare directă la adresa Israelului, conflictul din Gaza ar ajunge la un punct de încheiere imediată.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost invitat să participe la conferința intitulată „Sanctitatea Moscheei Al-Aqsa și angajamentul comunității islamice”. Evenimentul a fost organizat în Pakistan de o rețea de organizații religioase islamiste.

Hamas cere ajutorul Pakistanului pentru oprirea războiului cu Israel

În discursul său, Haniyeh, care este liderul biroului politic al Hamas și rezident în Qatar, a subliniat faptul că Pakistan ar trebui să joace un rol mai semnificativ în rezolvarea conflictului dintre Israel și Hamas.

„Pakistan este o țară puternică. Dacă Pakistanul amenință Israelul, atunci războiul se poate încheia”, a spus Haniyeh.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem multe așteptări de la Pakistan. Pakistan poate forța Israelul să se retragă”.

În contextul discuției, liderul Hamas a făcut referire la evrei ca fiind cel mai mare dușman al lumii musulmane.

Liderii organizației teroriste, recunoscuți ca făcând parte dintr-o „forță politică”

„În acest război, 20.000 de copii, femei și bărbați ai noștri au fost martirizați. În acest moment, noi distrugem cele mai avansate arme ale Israelului. Sperăm că vom reuși”, a spus liderul Hamas.

La conferință a participat și liderul organizației teroriste Naji Zuhair, care a fost prezent în Pakistan în ultimele săptămâni.

Participanții la conferință i-au recunoscut pe membrii Hamas ca făcând parte dintr-o „forță politică” ce poartă un „jihad defensiv”, potrivit Fox News.

Război în Israel, ziua 61. Armata israeliană a încercuit ascunzătoarea liderilor Hamas

Război în Israel. Sursa foto: Twitter

Cum văd musulmanii francezi acțiunile Hamas

Potrivit unui sondaj Ifop realizat pentru revista Écran de Veille, dedicată combaterii fanatismului, se poate observa că o majoritate a comunității musulmane din Franța condamnă ferm atacurile teroriste ale Hamas în Israel la data de 7 octombrie.

Cu toate acestea, un procent la fel de ridicat, de 45%, dintre respondenți consideră acea zi, în care 1.129 de civili și soldați au fost uciși, iar alți 240 au fost luați ostatici, drept un „act de rezistență împotriva colonizării”.

„Atrocitățile comise în acea zi împotriva civililor israelieni par să stârnească mai puțină indignare în rândurile musulmanilor”, comentează François Kraus, directorul departamentului Politică și Actualități al Ifop, citat de Le Figaro.

De asemenea, termenul de „act terorist” este folosit doar de 29% dintre musulmanii francezi, față de 54% din restul publicului.