Discuții secrete despre eliberarea ostaticilor din Gaza, purtate în Europa. Qatarul, la masă cu Israelul

Discuții secrete despre eliberarea ostaticilor din Gaza, purtate în Europa. Qatarul, la masă cu Israelul Eliberarea unui grup de ostatici Sursa foto: Captura video

Se poartă noi negocieri legate de eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza. Qatar și Israel discută despre semnarea unui acord vizavi de această situație. Totul ar urma să fie pus la punct în cadrul unei întâlniri secrete desfășurate în Europa.

Qatarul și Israelul negociază din nou pentru eliberarea cetățenilor luați ostatici de Hamas.  Discuțiile legate de acest context sunt expuse în cadrul unei întâlniri organizate pe teritoriul Europei.

Negocieri secrete pentru eliberarea cetățenilor luați ostatici de Hamas

O sursă diplomatică de rang înalt confirmă că cele două puteri ar urma să semneze un acord. Mai mult, sursa a precizat că acordul este de așteptat să includă copii, femei și bărbați. De asemenea, printre ostatici se numără și trei ofițeri superiori ai IDF, capturați de Hamas.

Qatarul și Israelul au inițiat deja  discuții secrete legate de acest context. Totodată, cele două puteri ar urma să se întâlnească într-una dintre capitalele europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursele diplomatice spun că cele două state iau în calcul inclusiv un potențial schimb de ostatici.

Ostatici ai Hamas.Discuții secrete legate de eliberarea ostaticilor din Gaza, purtate în Europa. Qatarul, la masă cu Israelul

IDF. Sursa foto: IDF

Sute de palestinieni ar urma să fie eliberați

Un raportul saudit arată că Israelul s-a angajat să elibereze  300 de prizonieri palestinieni. Odată cu această mișcare ar urma să fie puși în libertate și alți zece prizonieri veterani, aceștia având pedepse lungi. Printre ei se numără și Marwan Barghouti, lider al mișcării Fatah.

Delegația din Israel este alcătuită din ofițeri Mossad precum și ofițeri Shin Bet. Parte la discuțiile secrete ar urma să ia și membri ai Consiliului Național de Securitate și un reprezentant al ramului de informații militare.

Ostatici ai Hamas. Delegația pentru negocieri ar urma să ajungă într-o capitală europeană

Din grupul israelian care va lua parte la discuțiile secrete nu vor lipsi psihologii și experții în negocieri. Delegația israeliană mai include un psiholog și un expert în negocieri.

De asemenea, numeroși foști agenți Mossad care au fost special recrutați pentru această misiune. Sursele spun că aceștia au expertiză în domeniu, precum și legături puternice cu Qatarul.

Aceleași surse diplomatice arată că întâlnirile sunt organizate într-o capitală europeană cu scopul evitării criticilor legate de acest context.  După întâlnirile anterioare din Qatar și vizitele recurente ale șefului informațiilor israeliene la Doha, au fost lansate serie de critici publice.