Un ostatic româno-israelian a murit în Fâşia Gaza

Israelul încearcă să elibereze restul ostaticilor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza.

Ostatic român, mort în Fâşia Gaza. Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă sâmbătă dimineaţă MAE.

Ostatic român, mort în captivitate. Anunţul MAE

Ministerul român de Externe a anunţat despre decesul ostaticul român din captivitatea Hamas, fără să ofere mai mai multe detalii.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza”, conform MAE.

La fel, nu a fost anunţată nici cauza decesului.

Ministerul a transmis condoleanţe familiei îndoliate.

Sursă foto: X (Twitter)

Câţi români mai rămân ostatici Hamas

În prezent, după decesul unui ostatic, trei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.

Ambasada României la Tel Aviv anunţă că menţine contactul cu autorităţile israeliene.

Când a fost eliberat ultimul ustatic român

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat anterior că două persoane, cu dublă cetățenie română și israeliană se află printre cele eliberate de teroriștii din Gaza în urma armistişiţiului dintre israel şi Hamas.

MAE anunţa atunci că alte patru persoane, cu dublă cetățenie, au rămas în mâinile teroriștilor din Fâşia Gaza. În acest context Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor.

Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa sunt în contact direct cu autoritățile din Israel, au anunțat reprezentanții MAE. Aceștia au precizat că se fac demersuri și pentru eliberarea celorlalți ostatici români pe care teroriștii Hamas i-au răpit.

Hamas a eliberat vineri un prim grup de 24 de ostatici, dintre care 13 cetăţeni israelieni şi 11 cetăţeni străini. Sâmbătă, teroriștii au eliberat un al doilea grup de 17 ostatici.