Trucuri pentru un brad perfect. Cum îl facem să pară mai bogat

Trucuri pentru un brad perfect. Cum îl facem să pară mai bogat Cum achiziționezi bradul artificial. Sursa foto: 47565410 | December © Alena Ozerova | Dreamstime.com

Bradul de Crăciun trebuie să fie perfect, iar pentru asta avem nevoie de diverse trucuri. Majoritatea românilor aleg varianta artificială, acești pomi putând fi folosiți ani la rând. Ei au însă un dezavantaj major. Multe goluri în coroană.

Un brad perfect trebuie să arate cât mai plin, pe lângă cromatica de sărbătoare și aranjamentele inedite. Crengile celor artificiali pot fi înfoiate însă, chiar și așa, rămân multe goluri. Specialiștii în design ne dezvăluie câteva trucuri pentru ca pomul de Crăciun 2023 să fie cât mai bogat și de impact.

Un brad perfect trebuie să fie bogat

Bradul artificial este scos la lumină după ce multe luni a stat închis într-o cutie, într-un pod sau subsol prăfuit. Primul pas pentru a obține un brad perfect este să îi înfoi cât mai bine ramurile. O să îți ia ceva timp să desfaci crengile și să le așezi în așa fel încât să acoperi golurile din coroană.

Acest proces nu are mereu rezultatul așteptat însă există variante pentru a umple golurile. Înfășurați bradul cu ghirlande de verdeață, așezate în mod lejer. Acestea pot fi artificiale sau naturale, în funcție de preferințe. Începeți din partea de sus și coborâți. Folosiți un șir suficient de lung pentru a acoperi întregul copac.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru un brad perfect, puteți adăuga printre crengile pomului artificial și ramuri naturale, de aceeași culoare ca cele din plastic. Ele îl vor face să pară mai bogat, dar vor aduce și mirosul specific în casă. Ramurile naturale trebuie să fie răspândite pe tot bradul, pentru a păstra un echilibru.

Ghirlandă cu Crăciuniță și merișoare

Ghirlanda din verdeață face bradul să pară mai bogat. Sursa foto: 27844263 © Jpldesigns | Dreamstime.com

Nu te zgârci la ornamente

După ce au fost umplute golurile, pune luminițele. Pentru ca bradul să strălucească cu adevărat, luați în considerare adăugarea unor șiruri de becuri mai mari, în stil vintage. Acest tip de instalație va ajuta la obținerea unui aspect mai plin.

Următorul pas pentru a obține un brad perfect sunt ornamentele. Începe cu cele mai mari, așezate în poziții strategice, astfel încât să umple golurile. Nu te rezuma doar la ornamentele clasice. Poți pune crengi uscate cu merișoare sau alte decorațiuni asemănătoare. Ele vor oferi un aspect de lux și vor face ca bradul să pară mai bogat.

Beteala nu trebuie să lipsească. Ea se așează între crengi, iar pe cele aurii sau argintii le poți înfășura în jurul fiecărei ramuri. Poți folosi și panglici de catifea sau șiraguri de mărgele care, așezate în mod strategic, vor acoperi locurile cheie și vor transforma bradul obișnuit în unul luxuriant.

Instalație cu leduri mari pentru pomul de Crăciun

Instalația și ornamentele trebuie așezate în mod strategic. Sura foto: 81370217 | December © Prostockstudio | Dreamstime.com

Alte trucuri pentru a avea un brad perfect

Specialiștii în design spun că pentru un brad perfect trebuie să avem grijă și la suport. Acoperă-l cu o bucată de material care imită zăpada sau cu o husă din comerț confecționată special în acest scop. Poți alege să pui bradul într-un coș împletit, pe care să îl umpli cu conuri de pin.

Zăpada falsă are și ea un impact vizual. Acest proces trebuie să fie făcut înainte ca bradul să fie împodobit și este recomandat să nu se facă într-un spațiu închis. Pulverizați ușor în locurile în care zăpada ar lovi în mod realist copacul. Concentrați-vă pe vârful fiecărei ramuri.

Folosiți uleiuri esențiale pentru un brad perfect de Crăciun. O adiere de parfum lemnos face ca totul să ne ducă pe un tărâm de poveste. Puteți folosi și ornamente cu miros de pin sau lumânări parfumate, potrivit historia.ro.