Elena Lasconi visează la Cotroceni: Ce ar face prima femeie președinte

Elena Lasconi visează la Cotroceni: Ce ar face prima femeie președinte Elena Lasconi.Sursa Foto: Arhiva EVZ

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung, s-a ferit să ofere un răspuns direct dacă urmează să candideze la prezidențiale. Cu toate acestea, ea a spus că a intrat în politică pentru „ face bine” și dacă o astfel de candidatură ar face bine țării, atunci este dispusă să candideze.

Întrebată anterior dacă își dorește încă un mandat ca primar al municipiului Câmpulung Muscel, răspunsul a fost simplu pentru Elena Lasconi. Ea a spus că își dorește chiar două mandate pentru a putea să își continue reformele.

Elena Lasconi își dorește să fie prima femeie președinte a României

Elena Lasconi a fost întrebată dacă își dorește să devină președintele României:

„Eu nu m-am gândit nicio secundă la chestia asta. M-am gândit... Oricum, mi se pare că e o pălărie prea mare, dar eu am intrat ca să fac bine pentru ţară. Şi dacă aş şti că aş putea să schimb în bine ţara, aş face orice. Deci aş face orice pentru asta, inclusiv aş candida la prezidenţiale. Aşa sună frumos, visăm frumos, să fie prima femeie preşedinte al României, nu ştiu cum mă duce viaţa”, a afirmat Elena Lasconi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul orașului Câmpulung știe care sunt nevoile cetățenilor:

„Eu îmi doresc să unesc poporul începând de la Câmpulung. Suntem dezbinaţi, de 30 de ani se lucrează la dezbinarea noastră. Eu cred că o femeie poate să facă asta şi inspir şi sper să inspir multe femei să facă politică şi să intre în politică. Nimeni nu ştie mai bine decât o femeie să ţină o familie unită şi e cu durere, că nici familie nu-ţi este cea mai bună prietenă de foarte multe ori, cred că o simţiţi pe pielea voastră. Fiecare avem tot felul de discuţii, tot felul de probleme, dar iubirea poate să treacă peste toate”, a spus aceasta.

Oana și Elena Lasconi s-au împăcat

Elena Lasconi este convinsă că urmează o perioadă de atacuri în presă

Chiar dacă a primit unele semnale cu privire la viitoarele atacuri care se pregătesc la adresa sa, Elena Lasconi este pregătită să lupte:

„Cu cât creşti mai mult, cu atât se adună mai multe găşti, haite în jurul tău, ca să te mănânce de viu. Dacă s-ar putea, să te discrediteze şi să spună că povestea nu e chiar aşa, că povestea e sigur inventată. (...) O să fie din ce în ce mai urâte atacurile şi deja am semnale. Știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii. Dar ştiţi care-i treaba? Eu nu sunt împotriva cuiva, eu nu mă lupt împotriva cuiva, eu mă lupt pentru ceva, eu mp lupt pentru Câmpulung, eu mă lupt pentru România”, mai spune Elena Lasconi în interviul de la Antena 3.

Totodată, Elena Lasconi a transmis și un mesaj românilor de 1 decembrie:

„Mesajul meu este să fim uniți și să ne iubim unii pe alții pentru că nimic nu e mai frumos pe lumea asta. Să se ducă mesajul ăsta, departe, peste tot și în România de dincolo de granițe pe care eu o iubesc și jumate din sufletul meu e acolo. Să dea Dumnezeu să fim împreună și să fim uniți, asta îmi doresc. Asta cred că e cel mai important", a transmis Elena Lasconi.

Viitoarele alegeri prezidențiale îl dau favorit pe Mircea Geoană

Primul loc în intențiile de vot pentru alegerile prezidențiale este ocupat de Mircea Geoană. Actualul secretar general adjunct al NATO ar candida în acest moment din postura de candidat independent. Pe locul doi urmează Marcel Ciolacu, candidat PSD-PNL, urmat de George Simion, Elena Lasconi şi Diana Şoşoacă.

Elena Lasconi este creditată cu aproape 10% din intenţiile de vot, după cum arată datele unui sondaj realizat de INSCOP.

Acelaşi sondaj mai arată că o treime dintre votanţii PSD ar vota cu Mircea Geoană. De asemenea, o treime dintre cei ai PNL ar vota pentru Ciolacu, în timp ce 24,1% l-ar alege pe Mircea Geoană, iar 17,9 pe Elena Lasconi.