Teodorovici le face concurență lui Simion și Șoșoacă. Vânează locul lui Iohannis

Teodorovici le face concurență lui Simion și Șoșoacă. Vânează locul lui IohannisEugen Teodorovici_MV. Sursa foto: EVZ

Orlando Teodorovici a fost numărul 2 în PSD, ocupând funcția de secretar general, pe vremea când partidul era condus de Viorica Dănicilă. Această poziție i-au deșteptat ambițiile politice, iar acum aspiră la locul lui Klaus Iohannis, de la Cotroceni

Teodorovici, Orlando Eugen pe numele complet, vânează locul lui Klaus Iohannis de la Cotroceni. Nu acum, momentan, ci anul viitor când vor fi alegeri prezidențiale. Fostul număr 2 al PSD, din scurta epocă Dăncilă, intenționează să candideze din partea unui buchet de partide, intitulat pompos, Blocul Suveranist Român (BeSeRe).

„Anunţul lui Eugen Teodorovici despre candidatura sa la preşedinţia României în 2024 adaugă o notă de încredere în abilitatea Blocului Suveranist Român de a propune soluţii consistente pentru problemele ţării”, susțin reprezentanții BRS.

Din această grupare pestriță, care-l propulsească pe Teodorovici, fac parte politicieni precum Ninel Peia, Silviu Crăiescu, Dan Chitic etc.

Teodorovici în face concurență lui George Simion

Candidatura fostului secund al Vioricăi Dăncilă îi cam încurcă socotelile lui George Simion, șeful AUR. Acesta și-a anunțat, deja, pretențiile pentru scaunul lui Iohannis. Iar bătălia se anunță cruntă pentru anul viitor. Căci, în cursă urmează să se lanseze și Diana Șoșoacă, altă vedetă a politicii suveraniste.

Practic, pe extrema suveranistă a scenei politice vom avea o confruntare în trei, pentru Cotroceni, Șoșoacă - Simion - Teodorovici. Ceea ce nu s-a întâmplat în 2000, când Vadim Tudor ocupa singur întreg culoarul.

Însă până în toamna viitoare, când sunt programate alegerile prezidențiale, mai sunt multe zile, timp de negocieri, împăcări și aranjamente politice.

Șoșoacă și George SImion

Diana Șoșoacă și George Simion Sursa: EVZ / Razvan Valcaneantu

Candidatul BRS la președinție

Eugen Teodorovici intenționează să candideze la președinția României din partea nou create platforme suveraniste cu pretenții. El și-a anunțat intențiile cu prilejul unei conferințe, intitulată la fel de pompos, „Uniţi pentru Naţiune”. Evenimentul a fost organizat de BSR.

Concurentul lui George Simion și al Dianei Șoșoacă a fost prezentat de colegii din bloc, ca și cum ar fi candidat la însurătoare, iar nu la președinția României.

„Eugen Teodorovici are doar 52 de ani, cu o carieră bogată, fost ministru în guvernele Ponta şi Dăncilă, nu doar a adus expertiză în domeniul Integrării Europene şi al Finanţelor, ci şi o perspectivă matură asupra vieţii şi a responsabilităţilor pe care le implică servirea ţării”, se arată într-un comunicat de presă.

Blocul Suveranist Român are cuvântul

Blocul Suveranist, care susține candidatura lui Orlando Teodorovici la președinție, s-a înființat în urmă cu doar două luni. Dar deja, după cum se vede, ridică pretenții. Reprezentanții săi vorbesc despre o „platformă complexă” care propune un plan de ţară intitulat „A Treia Republică”.

Suveraniștii din bloc vorbesc despre „a treia republică” în condițiile în care nu dau explicații despre precedentele două. România este republică din 1990, căci anterior a fost principat, regat, iar după 1945 dictatură. Conform constituției comuniste, republica populară ca și cea socialistă erau definite ca dictaturi proletare.

E drept, a mai fost o republică pe la Ploiești și ar fi interesant de aflat dacă tovarășii lui Teodorovici fac referire la aceasta.

Blocul suveranist

Blocul Suveranist Român Sursa foto: Stiri de Constanța

Teodorovici și republicile BSR

Dacă luăm în calcul, cele două republici din perioada comunistă (cea populară și cea socialistă) proiectul BSR ar tebuie să se intituleze „A Patra Republică”. Ba chiar „A Cincea Republică”, ținând cont și de cea apărută la Ploiești. Dacă luăm în considerare doar perioada de după 1989, programul ar trebui să-și schimbe numele în „A Doua Republică”.

„A treia Republică” ar merge doar dacă suveraniștii lui Eugen Teodorovici și-ar alege republicile în funcție de propriile simpatii. De exemplu, Republica Populară, să zicem, ar fi prima, iar Republica Socialistă ar fi cea de-a doua.

Cert este că indiferent la ce republici face referire BRS își propune să adune partidele naţional-suveraniste sub aceeași umbrelă.

Ninel Peia

Ninel Peia Sursa foto: EVZ

Cartea de vizită a BSR

Cu un număr de partide unite sub acelaşi steag, Blocul Suveranist Român, BSR, reprezintă un „fenomen unic în peisajul politic românesc”.

„Platforma adună lideri cu viziuni diferite, dar unite în efortul de a aduce schimbarea”, se mai arată în comunicat.

Conducerea Blocului Suveranist Român reuneşte politicieni din partide complexe ca și platforma pe care o formează:

  • Silviu Crăiescu de la Partidul Dreapta Republicană;
  • Ninel Peia de la Partidul Neamul Românesc;
  • Gr. Constantin Onişor de la Partidul Neamul Românes;
  • Dan Chitic de la Coaliţia pentru Naţiune;
  • Florin Eremia de la Blocul Suveranist Român;
  • Secretarul General Cosmin Vătafu de la Blocul Suveranist Român;
  • Negre Tudor de la Partidul Reformator;
  • Stelian Sima de la Partidul Uniunea Populară Social Creştină;
  • Mihai Cristian de la Partidul Patria.