Reţete pentru Postul Crăciunului. Ciorbă ca la mănăstire şi pilaful călugărului

Reţete pentru Postul Crăciunului. Ciorbă ca la mănăstire şi pilaful călugărului Zilele din Postul Crăciunului în care Biserica a acordat dezlegarea la ulei și vin. Sursa foto: 38079715 © Draghicich | Dreamstime.com

Ciorbă acră ca la mănăstire sau pilaful călugărului? Orice ați alege, vă veți bucura de un gust extraordinar în Postul Crăciunului.

Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, considerată a fi cea mai grea zi din Post. Iată două preparate culinare simple, dar cu un gust extraordinar: ciorbă acră ca la mănăstire și pilaful călugărului.

Potrivit tradiției, creștinii au voie să mănânce alimentele interzise în timpul postului după Sfânta Liturghie de Crăciun din 25 decembrie. În Postul Crăciunului, încercați o minunată ciorbă acră ca la mănăstire și un extraordinar pilaf al călugărului.

Ciorba acră monahală pentru Postul Crăciunului

Pentru a pregăti o asemenea minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: mai mulți cartofi, o varză mică, două cepe, doi morcovi, o țelină, o legătură de pătrunjel proaspăt, suc de roșii sau pastă de roșii și puțin ulei, borș proaspăt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mod de preparare

Se curăță legumele, se spală, se spală și se taie în bucăți mici. Se pun la fiert cu puțină sare. Dacă folosim varză murată, trebuie să o spălăm în apă rece înainte de a o tăia în bucăți mai mici, pentru ca ciorba să nu fie foarte sărată. După ce legumele au fiert, adăugați puțin suc de roșii sau pastă de roșii. La final, se adaugă borșul proaspăt și pătrunjelul tocat fin. Este atât de bună că veți mai cere o porție.

retete de Postul Crăciunului

Sursă foto: arhiva EVZ

Pilaful călugărului, o reţetă specială pentru Postul Crăciunului

Un alt fel de mâncare deosebit pentru Postul Crăciunului este pilaful călugărului. Ingredientele necesare pentru a pregăti acest preparat sunt: două căni cu orez, două, trei cepe, un morcov, una sau două roșii coapte sau roșii din conservă tăiate mărunt. Precum și câteva ciuperci, o legătură de pătrunjel proaspăt și ulei.

Mod de prepararea rețetelor pentru Postul Crăciunului

Se încinge puțin ulei și se călește ceapa, tăiată julienne. Adăugați ciupercile tăiate mărunt și morcovul feliat și adăugați puțină apă, dacă este nevoie. De asemenea, puneți orezul pe care l-ați spălat în prealabil și roșiile bucăți. Fierbeți timp de aproximativ o jumătate de oră. Spre final, ornați cu frunzele de pătrunjel tocate fin. Adăugați sare după gust.

Este un preparat atât de bun încât nu îl veți uita niciodată şi îl veţi folosi nu doar în Postul Crăciunului.