PSG plătește peste 1 milion de lire sterline pe săptămână unui jucător. Bugetul de salarii este colosal

PSG plătește peste 1 milion de lire sterline pe săptămână unui jucător. Bugetul de salarii este colosal Sursa foto Pixabay

Paris Saint Germain, PSG, este un club din Paris cu tradiție de peste 50 de ani. Este vestit pentru că anul acesta a avut cea mai mare masă salarială din toate timpurile.

PSG a fost fondat din fuziunea a două echipe în 1970. Este una dintre cele mai importante echipe din fotbalul francez. A câștigat 11 titluri Ligue1 10 Cupe Ale Franței, 6 Cupe La Ligue și 5 Trofee ale campionilor. PSG este una dintre cele două echipe franceze care au câștigat un trofeu European major, anume Cupa Cupelor UEFA în 1996.

De altfel, este cea mai titrată echipă din istoria Ligue 1, pentru că a câștigat 11 titluri de campioană. Anul acesta bugetul de salarii se riudică la 315.142.889 de lire sterline. Și e cumva explicabil având în vedere că jucătorii echipei au salarii destul de mari. De altfel, întrega echipă are nu mai puțin de 45 de jucători.

Kylian Mbappe revine la PSG

Vedeta lui PSG, Kylian Mbappe a fost reintegrată în echipă. Sursa foto: EVZ

Cel mai bine plătit jucător de la PSG este nimeni altul decât Kylian Mbappe. Acesta câștigă nu mai puțin de 62 de milioane de lire sterline pe an.

PSG, salarii de zeci de milioane de lire

În contextul în care cota sa de piață este de 120 de milioane de sterline. Următorul pe listă cu un salariu care poate face invidios pe oricine este Neymar. Acesta câștigă anual 48.5 milioane de lire sterline. Însă în ceea ce privește cota de piață a fotbalistului, aceasta este strict secretă. Lucas Hernadez este pe locul trei la capitolul salariu.

Acesta câștigă 16 milioane de lire sterline pe an, în timp ce cota sa de piață este de 45 de milioane. Milan Skriniar este următorul pe listă cu un salariu de 14,5 milioane de lire sterline. Asta chiar dacă, cota sa de piață este de 50 de milioane de lire. Cel mai mic salariu este câștigat de Lucas Lavallee care primește puțin peste 100.000 de lire sterline anual. De altfel și cota lui de piață este una mică, vorbim despre 300.000 de lire sterline.

În ciuda investițiilor colosale, PSG nu a rupt gura târgului. În Europa, echipa nu a câștigat Liga Campionilor, jucând doar o finală, în 2020, scor 0-1 cu Bayern Munchen.

Ne puteți urmări și pe Google News