Teroriștii Hezbollah amenință Israelul: O să dublăm numărul de morți

Teroriștii Hezbollah amenință Israelul: O să dublăm numărul de morți Hezbollah. Sursa foto: Arhiva EVZ

Hezbollah a anunțat că va dubla numărul morților din orice atac israelian și că încă nu și-a arătat toată puterea. Declarațiile au fost făcute la înmormântarea celor patru libanezi uciși de curând.

Hezbollah a anunțat că va dubla numărul morților din orice atac israelian asupra civililor, după ce o lovitură a ucis trei copii și pe bunica lor în sudul Libanului. Soldații din Israel au spus că trupele sale au atacat un vehicul în Liban care a fost „identificat ca transport suspect pentru terorişti”.

„Rezistența va răspunde de două ori la orice agresiune care vizează civili”, a declarat parlamentarul Ali Fayyad la înmormântarea celor patru libanezi uciși duminică, relatează Al Jazeera. „Nu și-a arătat încă toată greutatea.”

Peste 60 de luptători Hezbollah și 10 civili au murit. Cel puțin șapte soldați israelieni și un civil au fost uciși. Marți, armata israeliană a recunoscut că a lovit o presupusă celulă teroristă în Liban care a încercat să lanseze rachete antitanc în direcţia Israelului. Nu se știe numărul victimelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Israelul a atacat o poziție Hezbollah

Forţele israeliene au atacat o poziţie Hezbollah marţi pentru a „contracara o ameninţare”, însă armata nu a dezvăluit despre ce ameninţare este vorba. Explozii puternice s-au auzit în zonă şi sirenele au sunat la o bază militară a ONU.

Hezbollah

Război în Israel. Hezbollah amenință Israelul. „O să dublăm numărul de morți”. Sursa foto Arhiva EVZ

Surse ONU au declarat pentru dpa că forţele de menţinere a păcii s-au retras în adăposturi. O sursă de securitate libaneză a declarat că artileria israeliană a lovit zone din apropiere de satul Mais al-Jabal. Mai multe plantaţii de măslini au fost distruse, potrivit Agepress.

Wagner trimite arme teroriștilor

Mercenarii Wagner ar putea trimite un sistem de apărare aeriană Hezbollah-ului. Sistemul în cauză este conceput pentru a intercepta avioanele și rachetele de croazieră. Serviciile secrete americane au început să monitorizeze conversaţiile dintre Wagner şi Hezbollah. Se crede că ar putea trimite un sistem SA-22 în Liban. Sistemul rusesc SA-22, numit şi Panţîr, este montat pe un vehicul militar pe roţi.

Legătura dintre Wagner și Hezbollah

Atât Wagner, cât şi Hezbollah au luptători staţionaţi în Siria. În Siria, trupele Wagner au jucat un rol important în susținerea președintelui Bashar al-Assad, apropiatul lui Putin.

„Luptătorii Hezbollah au fost de asemenea prezenţi pentru a-l susţine pe Assad în campania sa împotriva opoziţiei siriene. Armata rusă şi în special forţele sale de operaţiuni speciale au dezvoltat o legătură operaţională foarte strânsă cu Hezbollah în ultimii ani în Siria. Nu este un secret că această relaţie continuă”, a spus Charles Lister, director al programelor privind Siria şi combaterea terorismului şi extremismului la Middle East Institute din Washington.