Cele mai bune filme pentru noaptea de Halloween

Cele mai bune filme pentru noaptea de Halloween Sursa foto: 235842805 © Andrea De Martin | Dreamstime.com

Halloween este o sărbătoare contestată de mulți. Unii oameni o caracterizează drept o „o prostie comercială tipic americană”. Cu toate acestea, tuturor ne plac decorațiunile înspăimântătoare sau filmele horror. Chiar dacă nu o sărbătorești, iată 10 filme de groază clasice, perfecte pentru seara de 31 octombrie.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică. De-a lungul timpului, ea a fost preluată și de alte popoare, iar astăzi se sărbătorește în majoritatea țărilor. Este celebrată prin colindat, decorațiuni care mai de care mai înspăimântătoare și povești de groază. Seara de 31 octombrie este ambientul perfect pentru a vedea câteva filme horror clasice alături de prieteni. Primele cinci recomandări sunt perfecte pentru o seară în familie, având și umor.

10 filme perfecte pentru noaptea de Halloween

The Monsters Squad (1987)

Este un film horror clasic, potrivit pentru orice persoană interesată de astfel de proiecții. Regizorul Fred Dekker îi aduce în prim plan pe cei mai cunoscuți monștri: Dracula, Omul Lup, Frankenstein, Mumia și Creatura din laguna neagră. The Monsters Squad este perfect pentru persoanele care sunt în căutate de scene înspăimântătoare combinate cu umor și acțiune.

The Night Before Christmas (1993)

„Coșmarul dinainte de Crăciun” este un film perfect pentru această perioadă, dar și pentru luna decembrie. Este o proiecție potrivită pentru toate vârstele. Nu putem vorbi de ceva înspăimântător, însă există și scene care vor crea suspans. Este o animație pentru Halloween, cu personaje care mai de care mai caraghioase sau malefice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Casper (1995), un alt fim vechi, perfect pentru o seară de Halloween în familie

Pentru primele recomandări am mers pe filme vechi, clasice, care pot fi urmărite alături de întreaga familie. La fel ca și în cazul filmului „Coșmarul dinainte de Crăciun”, Casper este o animație cu personaje care mai de care mai interesante. Personajul principal este o fantomă mică, simpatică, cu ochi albaștri.

Beetlejuice (1988)

Un alt fim de comedie, perfect pentru a petrece noaptea de Halloween în familie. Scenariul este plin de scvențe amuzante, intrigi complicate și multe încurcături. Pentru că vorbim despre un film horror, nu poate lipsi un personaj malefic. De data aceasta este o fantomă puțin mai diferită sau mai controversată.

Addams Family (1991) nu poate lipsi din lista de filme pentru Halloween

Ultima recomandare din această listă dedicată familiei este pelicula cu celebra familie macabră. Toată lumea a auzit de acest film plin de amuzant, dar și înfricoșător, perfect pentru toate vârstele. Nici nu are nevoie de prea multă prezentare această peliculă, mai ales că recent povestea a fost refăcută.

Filme horror, pentru o noapte de Halloween cu prietenii

Primele cinci filme recomandate au fost destinate întregii familii. Ele nu au categorie de vârstă și sunt perfecte pentru o noapte liniștită, cu puțin suspans și comedie. Ultimele cinci recomandări pentru noaptea de Halloween nu sunt indicate minorilor, ele fiind încadrate la categoria horror.

The Exorcist (1973)

Filmul lui William Friedkin este unul dintre cele mai cunoscute din această categorie. Pentru a crea atmosfera perfectă, actorii au jucat într-o cameră refrigerată și au îndurat multe grade cu minus. Este un film visceral, clasic, care generează o anxietate incredibilă. William Friedkin a mers până la extrem pentru a obține autenticitatea filmului și a reușit.

The Babadook (2014)

Filmul regizat de Jennifer Kent este o alegere perfectă pentru noaptea de Halloween. Deși vorbim despre un debut regizoral, Kent a reușit să aducă o schimbare în lumea filmelor horror. The Babadook este profund și complex, menținând sentimentul de teroare și emoție. Povestea este intensă și înfricoșătoare.

Black Swan (2010), un film premiat la Oscar, de văzut în noaptea de Halloween

Black Swan (2010) este un film horror care a câștigat un premiu Oscar pentru interpretare. El abordează tema auto-distrugerii, care este solicitată de toate formele de artă. Personajul principal este o balerină, care încearcă să ajungă la perfecțiune. Este un film profund, în care multe persoane dornice să își depășească limitele se vor regăsi.

Overlord (2018)

Acțiunea are loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și se concentrează pe un grup de soldați. Aceștia se rătăcesc și ajung prinși într-un complot nazist, care implică folosirea unui ser experimental. Substanța era injectată cu scopul de a transforma oameni simpli în adevărați monștri. Filmul de Halloween conține mai multe genuri însă scenariul compune o poveste de groază, plină de acțiune.

Evil Dead Rise (2023)

Un film lansat anul acesta care a reușit să îi impresioneze pe toți cei care l-au văzut. Scenariul se bazează pe viața a două surori despărțite de viață, dar care se reîntâlnesc. Totul este frumos până când descoperă în pod o carte veche și misterioasă, care conține incantații pentru a invoca spiritele rele. Una dintre surori citește câteva pasaje și declanșează un val de orori, care te vor ține în suspans în noaptea de Halloween.