Cea mai puternică rugăciune care trebuie rostită marți, 24 octombrie

Cea mai puternică rugăciune care trebuie rostită marți, 24 octombrie Sursa foto: Arhiva EVZ

Pe 24 octombrie, în rânduiala creștin-ortodoxă, Biserica cinstește icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”.  Este și ziuna în care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Mare Muncenic Areta.

Rugăciune puternică către Maica Domnului. 24 octombrie este ziua în care creștinii ortodocși în pomenesc pe Sfântul Mare Mucenic Areta. În această zi se rostește o rugăciune puternică către Maica Domnului.

Viața Preasfintei Născătoare de Dumnezeu a fost învăluită în mister. Din Sfânta Tradiție aflăm că, încă din pruncie Maica Domnului a fost dusă de Arhiereul Zaharia la Templul din Ierusalim, unde a stat până la vârsta de 15 ani.

Rugăciune pentru Preasfânta Născătoare de Dumnezeu

Șederea copilei sfinte în Templul Sfânt a fost orînduită de cel fără de păcate. Maica Domnului Nostru Iisus Hristos a fost aleasă de El pentru a deveni Sfânta sfintelor și Sfânta sfinților. Nu s-a născut și nu se va mai naște persoană care să atingă măsura ei de sfințenie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este cinstită de toată suflarea creștin-ortodoxă pe 24 octombrie. În datina creștină Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este întruchipată ca fiind „„Bucuria tuturor celor necăjiți”. Potrivit scrierilor bisericești, creștinii trebuie să rostească o  rugăciune pe 24 octombrie pentru a fi ietați de păcate.

Calendar ortodox

sursă foto: Arhiza EvZ

Rugăciune pentru Maica Domnului

O, Preasfântă Stăpână, Preacurată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, Maica Domnului Dumnezeului meu, Iisus Hristos, cad înaintea ta şi mă rog ţie, Maicii Împăratului, mai înainte îndreptând către tine această nevrednică a mea rugăciune, pe care şi primind-o Maica Împăratului Aceluia ce împărăţeşte cerul şi pământul, o du la Împăratul împăraţilor, Domnul tuturor, la Fiul şi Dumnezeul tău, şi cere mie iertare de toate păcatele mele.

Vieţii mele dă-i îndreptare şi, la sfârşitul meu, trecere neîngrozită de vrăjmaşii cei din văzduh; fii mie povăţuitoare, să-mi deschizi dumnezeiasca intrare a Împărăţiei şi acolo să mă îndulcesc de dulceaţa Raiului şi de veselia acelei cetăţi înalte, a Ierusalimului de Sus cel preafrumos şi de frumuseţile lui cele nespuse; de strălucirea luminii Treimii celei cu trei străluciri şi de dulcele glas al cântărilor îngereşti.

Cărei slave şi bucurii mă fă moştean şi părtaş cu toţi sfinţii, că toate le poţi, ca Maica Împăratului celui Atotputernic. Şi acum, dar mai ales în acest ceas, mă auzi pe mine, cel ce stau înaintea ta, Stăpână cu totul milostivă.

Calendar ortodox, 24 octombrie:  alte sărbători sfinte

Calendar ortodox: 24 octombrie. Tot astăzi este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Areta. Cinstim de asemenea și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Este ziua în care-i pomenim pe Sfânta Sebastiana; Sfintilor Marcu, Sotirih si Valentin; Sfântului Acachie.

Sfântul Mare Mucenic Areta a fost eparhul cetății Nagran din sudul Arabiei în timpul împărăției lui Iustin. Areta împreună cu alți 4.000 de creștini, preoți, monahi, a trecut la cele cerești în anul 523.

Moment la care Dunan păgânul a pornit războiul împotriva cetății Nagran. Deși Areta nu putea umbla, prin înțelepciunea lui le-a insuflat credință și nădejde oamenilor din cetate, informează Partiarhia.