Instagram nu te mai poate urmări online. Ce trebuie să facă utilizatorii

Instagram nu te mai poate urmări online. Ce trebuie să facă utilizatorii Facebook și Instagram .Sursa foto: Simon Kadula | Dreamstime.com

Instagram nu te mai poate urmări online.  Utilizatorii pot dezactiva acum opțiunea de a fi urmăriţi pe alte site-uri, a anunțat Meta marți.

Instagram nu te mai poate urmări online. Utilizatorii pot fi mai siguri în mediul online. Aplicația deținută de Meta le permite să ceară să nu-i mai urmărească online.

Meta își extinde controlul Activity Off-Meta Technologies. Astfel, utilizatorii pot gestiona modul în care datele lor colectate de alte companii sunt conectate la contul lor. Mai exact, utilizatorii pot vedea companiile, pot deconecta anumite companii sau pot șterge complet datele colectate.

Instagram nu-ţi mai poate urmări activitatea pe internet

Capacitatea de a bloca urmărirea pe alte site-uri web există deja pe Facebook, se va aplica și la Instagram. Funcția se află în Centrul de conturi al Instagram. Acolo unde pot descărca acum informații, precum fotografiile lor, atât de pe Facebook, cât și de pe Instagram în același timp sau separat.

De aici, este posibil să vezi ce la companie trimite Meta date despre un utilizator. Şi poţi să le deconectezi sau să le ștergi direct. Tot aici, utilizatorii de Instagram și Facebook pot descărca informațiile pe care le are Meta pe cont. Asta se face din meniul Setări atât pentru Instagram, cât și pentru Facebook. Dar și în aplicația de chat.

Oameni, Femeie, Fată, Telefon Mobil

Sursa foto: Picsabay.com

Aşa puteți scăpa de reclame după ce vizitați un site

Aceste date sunt de obicei folosite pentru a difuza reclame personalizate către profiluri pe baza informațiilor pe care aplicația le colectează despre un utilizator.

Meta a lansat actualizări ale acestor funcții, mai întâi prin reproiectarea centrului de cont la începutul acestui an, permițându-le utilizatorilor să afle de ce văd anumite reclame și lansând un nou sistem de distribuție a anunțurilor.

Meta s-a confruntat, de-a lungul anilor, cu critici multiple cu privire la modul în care urmărește datele utilizatorilor. Mai mult, legislația din UE a început să reglementeze modul în care Meta își desfășoară activitatea.

Fără reclame pe Facebook şi Instagram

Pe lângă opțiunea de blocare a urmăririi datelor, utilizatorii nu numai că își pot șterge datele Instagram, ci le pot și transfera. Opțiunea actualizată Transferați informațiile pe Instagram le va permite să-și mute fotografiile și videoclipurile pe alte platforme, permițându-le să facă cu ușurință un album foto pe un serviciu terță parte.

În august, compania a propus să ofere utilizatorilor din Uniunea Europeană o opțiune de renunțare pentru a primi reclame direcționate, ca răspuns la presiunile din partea autorităților de reglementare a confidențialității din UE.