Ouă ochiuri speciale! Cum obții gălbenuș lichid și margini crocante. Ingredient secret

Ouă ochiuri speciale! Cum obții gălbenuș lichid și margini crocante. Ingredient secretSursa foto: 23792561 © Benbro | Dreamstime.com

Două ouă la tigaie.Pare cel mai simplu preparat. Dar el se poate face în multe moduri. În așa fel încât să nu pierzi plăcerea unui gălbenuș moale, numai bun de luat cu pâine. Iată o rețetă.

Ouă ochiuri speciale. Un preparat la fel de popular la români ca celebrii mici. Această metodă de preparare a ouălor prăjite se află undeva între tehnicile de preparare a ouălor prăjite spaniole și cele ale ouălor ochiuri "sunny side up" clasice. Marginile sunt crocante și aurii, albușurile sunt coapte, dar gălbenușul este încă lichid. Pentru a obține acest contrast de texturi, ouăle se gătesc într-un strat subțire de ulei încins. Dar secretul este să folosiți ulei de măsline, nu ulei clasic.

Deși această rețetă este scrisă pentru patru ouă, poate funcționa cu oricare număr. Ajustați dimensiunea tigăii și cantitatea de ulei în consecință. Evitați să atingeți ouăle până când partea de jos și marginile sunt crocante și aurii. Odată ce acest lucru se întâmplă, adăugați cu grijă un pic de ulei peste albușuri până când sunt gătite complet. Gălbenușul rămâne neatins, pregătit să fie înmuiat în pâine prăjită, sau servit cu iaurt. Sau cu lapte, alături.

INGREDIENTE ouă ochiuri: 4 ouă, 3 linguri de ulei de măsline extra-virgin, sare și piper negru după gust, recomandă New York Times.

Ouă ochiuri, mod de preparare

Preparare: Pasul 1 Într-o tigaie de fontă medie (cu diametrul de 25 de centimetri) sau una antiaderentă, încălziți uleiul de măsline la foc mediu-înalt până când începe să facă valuri ca oceanul. (Acest lucru poate dura între 2 și 2½ minute).

Pasul 2 Spargeți ouăle în tigaie. Pentru a minimiza stropirea și răspândirea uleiului, spargeți coaja aproape de ulei (nu de la o înălțime mare), și lăsați oul să curgă încet din coajă. Lăsați ouă ochiuri să fie neluate în seamă până când marginile devin aurii, timp de 2 până la 3 minute.

Pasul 3 Înclinați ușor tigaia spre dvs., scoateți cu grijă cu o lingură un pic din ulei și ungeți numai albușurile și marginile gălbenușului până când albușurile sunt gătite, aproximativ 1 minut. Evitați gălbenușul pentru a rămâne lichid. Opriți focul, condimentați cu sare și piper, apoi transferați ouăle pe farfurii folosind o lingură sau o spatulă cu găurele.

Analiza nutritională

Per porție ouă ochiuri: 151 calorii; 14 grame grăsime; 3 grame grăsime saturată; 0 grame grăsime trans; 9 grame grăsime monosaturată; 2 grame grăsime polisaturată; 0 grame carbohidrați; 0 grame fibre alimentare; 0 grame zahăr; 5 grame proteine; 124 miligrame sodiu.

Ne puteți urmări și pe Google News