Război în Ucraina, ziua 585. Vladimir Putin i-a salutat pe locuitorii regiunilor ocupate

Război în Ucraina, ziua 585. Vladimir Putin i-a salutat pe locuitorii regiunilor ocupate Vladimir Putin. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Război în Ucraina, ziua 585. Președintele rus Vladimir Putin i-a salutat pe locuitorii celor patru regiuni ucrainene anexate în urmă cu un an. În schimb, Kievul anunţă că a doborât 30 de drone Shahed, din cele 40 cu care Rusia a atacat sudul şi centrul Ucrainei.

Război în Ucraina, ziua 585. Într-un videoclip de patru minute difuzat după miezul nopții, Vladimir Putin a asigurat că locuitorii celor patru regiuni și-au confirmat dorința de a face parte din Rusia la recentele alegeri locale. În urmă cu exact un an, Moscova a anunțat că regiunile Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson fac acum parte din Federația Rusă.

Război Ucraina: Rusia spune că atacurile din regiunea Belgorod au fost respinse

Ucraina a raportat că o instalație de infrastructură a fost lovită de un atac rusesc aseară în regiunea Vinnitsa. Rusia a anunțat că atacurile ucrainene din regiunea Belgorod au fost respinse.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Facebook- Volodimir Zelenski

Forţele aeriene ucrainene au doborât vineri noaptea 30 de drone Shahed produse în Iran. Din cele 40 cu care Rusia a atacat sudul şi centrul Ucrainei. Anunțul a fost făcut  sâmbătă oficiali civili din regiunile vizate şi surse militare.

Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu ministrul slovac al apărării, Martin Sklenar. Cei doi au discutat despre cooperarea cu Slovacia în ceea ce privește nevoile armatei ucrainene, situația din prima linie și deminarea.

„Mulțumesc Slovaciei pentru sprijinul Ucrainei”, a spus  Volodimir Zelenski.

Josep Borrell, vizită surpriză la Odesa

Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate, Josep Borrell, a sosit la Odesa într-o vizită neanunțată. Borrell a spus că nu există niciun scenariu în care Ucraina să poată accepta dominația rusă:

„Singurul rezultat al războiului pe care Putin l-a declanșat împotriva Ucrainei ar trebui să fie o pace justă, în care agresorul părăsește teritoriile ocupate. Plătește pentru prejudiciul cauzat și răspunde pentru infracțiunile săvârșite”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi elicopter

Sursa foto: Facebook- Volodimir Zelenski

Rusia a montat zeci de turnuri în Mariupolul ocupat, care sunt menite să urmărească activitatea digitală a populației.  Este anunţul făcut de un consilier al primarului legitim al orașului.

„Trupele rusești au instalat zeci de turnuri de comunicații în orașul ocupat Mariupol pentru a supraveghea conversațiile cetățenilor ucraineni și a le urmări activitatea digitală”, a declarat Petro Andriușcenko, un consilier al primarului exilat din Mariupol.

Război în Ucraina. Rusia lovește în mod regulat cu rachete și drone

Apărarea aeriană rusă a doborât nouă proiectile trase de lansatoarele de rachete Uragan ale armatei ucrainene peste regiunea Belgorod aseară, a anunțat între timp Ministerul Apărării al Rusiei, citat de TASS.

Guvernatorul regiunii ruse de la granița cu Ucraina , Viacheslav Gladkov, a scris pe Telegram că nu au existat persoane rănite și nicio distrugere.

Возможно, это изображение 2 человека, военная форма, артиллерийское орудие и текст

Sursa foto: Facebook- Volodimir Zelenski

O instalație de infrastructură din vestul Ucrainei a fost lovită aseară de un atac aerian rusesc, a informat Reuters, citând autoritățile locale. Guvernatorul regiunii Vinnitsia, Sergii Borzov, a anunțat acest lucru pe Telegram:

„Din păcate, o instalaţie de infrastructură a fost lovită ”, a scris el, fără a detalia.

Autoritățile locale din orașul Kalinovka au ordonat persoanelor care locuiesc în zonă să evacueze. De asemenea, nu au precizat ce obiect a fost lovit și cu ce armă. Au existat rapoarte anterioare despre drone în zonă, a scris Reuters.