Militarii se sinucid pe capete. Pentagonul şi Ministerul Apărării, în alertă
- Antonia Hendrik
- 29 septembrie 2023, 20:39
Militarii americani se sinucid pe capete. Secretarul Apărării SUA, Lloyd Austin, a aprobat peste 100 de măsuri menite să reducă sinuciderile în armata americană, a declarat joi Pentagonul.
Militarii americani se sinucid pe capete. Departamentul Apărării din SUA a anunţat joi că a luat circa o sută de măsuri vizând reducerea numărului de sinucideri în cadrul armatei, în special întărind securitatea în jurul armelor.
Aceste o sută de recomandări semnate de ministrul apărării Lloyd Austin au fost concepute în urma observațiilor unui comitet care a auditat 11 facilități militare şi a efectuat peste 2.700 de interviuri cu personal militar şi civil.
Militarii se sinucid pe capete. Peste 500 de soldaţi şi-au luat viaţa
Potrivit Pentagonului, peste 500 de membri ai armatei şi 200 dintre persoanele aflate în întreținerea lor s-au sinucis în 2021. Majoritatea cu arme de foc. Cauzele nu se cunosc.
„În fiecare zi, armata Statelor Unite pierde bărbați și femei curajoși din cauza sinuciderii. Fiecare moarte este o pierdere devastatoare pentru familii, colegii de serviciu și întreaga noastră forță. Toți cei din Departamentul Apărării trebuie să facem mai mult pentru a preveni aceste tragedii”, a scris Austin în memoriu.
Soldaţi americani. Sursa foto. Pixabay
Recomandările se clasifică în cinci mari categorii:
- calitatea vieţii soldaţilor,
- serviciile de sănătate mintală,
- stigmatizarea personalului care apelează la ajutor,
- revizuirea formărilor pentru prevenirea sinuciderilor
- securitatea în jurul armelor de foc.
Nota lui Austin notează că „aproximativ 70 la sută dintre membrii serviciului care mor prin sinucidere folosesc armele de foc ca mecanism principal de rănire”.
„S-a dovedit că practicile de depozitare în siguranță a armelor de foc salvează vieți”, a mai subliniat Lloyd Austin.
Pentagonul spune că nu va restricționa accesul la arme pentru a preveni sinuciderea, în ciuda recomandărilor
Pentagonul a declarat joi că nu va întreprinde nicio măsură pentru a limita accesul militarilor la arme și muniție. Ca parte a eforturilor de prevenire a sinuciderii, la câteva luni după ce un grup consultativ numit de secretarul Apărării Lloyd Austin a propus restricții privind armele de foc pentru a reduce decesele.
„Membrii serviciului militar, la fel ca toți americanii, au drepturi ale celui de-al doilea amendament de a deține arme de foc. Pot pleca oricând de bază pentru a le cumpăra dacă armata impune restricții în deținerea armelor”, mai explică Pentagonul.
Soldaţii americani au fost amenințați cu concedieri dacă nu se vaccinau
Reamintim că soldații americani care refuzau să se vaccineze împotriva coronavirusului erau amenințați că vor fi concediați, anunţa atunci conducerea armatei americane. Ordinul era aplicat pentru toți soldații armatei regulate. Pentru rezerviști și cadeți, cu excepția cazurilor în care există scutiri.
Decizia de a-i concedia pe militarii care refuză vaccinul vine după ce armata a decis anterior, în august 2021 să facă vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toți soldații săi. Majoritatea soldaților americani erau vaccinați cu cel puțin o doză.
„Pregătirea armatei depinde de soldați pegătiți să se antreneze, să fie desfășurați, să lupte și să câștige războaiele purtate de țara noastră. Soldații nevaccinați reprezintă un risc pentru forțe și pun în pericol pregătirea”, spunea Christine Wormuth, secretara pentru Armata Statelor Unite.
De asemenea, alte ramuri ale armatei americane, precum aviația, i-a concediat pe militarii care au refuzat să se vaccineze anti-coronavirus.